Κερδίζει τις εντυπώσεις το Easy Ride

Πέμ, 07/12/2017 - 17:59 / Tags: Αυτοκίνητο, Easy Ride
Κερδίζει τις εντυπώσεις το Easy Ride

Η Nissan και η DeNA Co., Ltd., παρουσίασαν το εμπορικό σήμα Easy Ride για τη νέα υπηρεσία κινητικότητας με ρομποτικά οχήματα, που αναπτύσσουν από κοινού. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης τα σχέδιά τους  για τη δημιουργία ενός πεδίου δοκιμών με συμμετοχή του κοινού.

Το δημόσιο πεδίο δοκιμών  θα  λάβει χώρα στην περιοχή Minatomirai της Yokohama, στην περιφέρεια της Kanagawa στην  Ιαπωνία, από τις 5 Μαρτίου έως τις 18 Μαρτίου του 2018.

Οι δυο εταιρίες άρχισαν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη της νέας αυτής  υπηρεσίας κινητικότητας που χρησιμοποιεί την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, από  τον Ιανουάριο του 2017. Στόχος τους είναι, να συνδυάσουν το όραμα της Ευφυούς Κινητικότητας της  Nissan (Intelligent Mobility) με τα  τεχνολογικά πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης, της  ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας των οχημάτων, όπως και με την εμπειρία της DeNA στις  υπηρεσίες  κινητικότητας χωρίς οδηγό και χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της  στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Με την έννοια της «περισσότερης ελευθερίας στην κινητικότητα», το Easy Ride οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους,  μέσα σε ένα ρομπο-όχημα. Το ζητούμενο είναι, να επιτρέπεται στους πελάτες της υπηρεσίας να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας  από τον καθορισμό των προορισμών και την κλήση των οχημάτων, μέχρι την πληρωμή του  κομίστρου.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τους συνιστώμενους τοπικούς προορισμούς και τις διαδρομές με αξιοθέατα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.  Η Nissan και η DeNA σκοπεύουν να υποστηρίξουν ένα πολύγλωσσο σύστημα, όπως και να χρησιμοποιήσουν ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Οι συνεργαζόμενες εταιρίες ξεκίνησαν ήδη μέσα στο 2017, μια πρώτη τεχνική δοκιμή της υπηρεσίας,  χρησιμοποιώντας ένα  αυτόνομο όχημα και σκοπεύουν να προσελκύσουν συμμετέχοντες για την περίοδο δοκιμών του  Μαρτίου, από τώρα μέχρι και  τις 15 Ιανουαρίου,  μέσω του ιστότοπου Easy Ride, https://easy-ride.com.
Πηγή: newsbeast.gr