Ανοίγουν σταδιακά οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες

Σάβ, 17/02/2018 - 10:10 /

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην Πάτρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, με την στήριξη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για αποκέντρωση των υπηρεσιών του οργανισμού και για ενίσχυση της καινοτομίας, της τοπικής απασχόλησης και της οικονομίας της περιφέρειας.

Ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ, Ι. Καπλάνης και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Ν. Κοτσώνης, συμφώνησαν για την στέγαση της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις του συνδέσμου, με βασικό στόχο την διασύνδεση του οργανισμού με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις ΜμΕ.

Στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας, ο ΟΒΙ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία και με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, επιδιώκοντας την προώθηση της καινοτομίας και της εφευρετικής δραστηριότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των ερευνητικών κέντρων, φορέων και ιδιωτών.

Το υπουργείο Οικονομίας δίνει έμφαση στη προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της σύνδεσή τους με την παραγωγή και όπως σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για πρώτη φορά μετά το 2007, ξεκινούν να λειτουργούν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του ΟΒΙ πιλοτικά σε 4 περιφέρειες (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Ιωάννινα), ενώ θα επεκταθούν σταδιακά και στις 13 περιφέρειες της χώρας.