Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το έγκλημα στο Ρέθυμνο

Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το έγκλημα στο Ρέθυμνο

Μπροστά σε πρωτοφανούς αγριότητας θέαμα βρέθηκε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης εξετάζοντας τη σορό του αδικοχαμένου 21χρονου που δολοφονήθηκε από τον αδελφό του.

Με πάνω από 60 μαχαιριές ο ίδιος του ο αδερφός τον οδήγησε σε φρικτό θάνατο στα Μισσίρια Ρεθύμνου, μια εικόνα που ακόμη και ο ιατροδικαστής στην πολυετή καριέρα του δεν έχει ξανασυναντήσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μετά τις 60 μαχαιριές σταμάτησε να μετράει. Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη που μίλησε για το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης υπήρξε «ολιγενική καταπληξία (δηλαδή απώλεια αίματος) οφειλόμενη σε ρήξη καρωτίδος συνεπεία πλήξης με νύσσον- τέμνων όργανο (μαχαίρι)».

Τα χτυπήματα έπληξαν τα άνω άκρα, κεφαλή, θώρακα, τράχηλο και κεφαλή ενώ η μοιραία μαχαιριά ήταν στην καρωτίδα. Πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης, ολοκληρώθηκε και η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του έτερου αδερφού ο οποίος και διέπραξε το φρικτό έγκλημα.

Όπως είπε ο κ.Μπελιβάνης «η νεκροψία ολοκληρώθηκε στο πτώμα του 28χρονου άντρα που κατανάλωσε δηλητηριώδεις ουσίες αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα ακριβή αίτια του θανάτου του αυτόχειρα».