Νέος κύκλος για το σεμινάριο «Οικιακή Αρωματοποιία – Σαπωνοποιία»

Τετ, 16/11/2016 - 10:39 / Tags: open mellon, Αγροτικά
Νέος κύκλος για το σεμινάριο «Οικιακή Αρωματοποιία – Σαπωνοποιία»

Στην απαγόρευση των περισσότερων αντιβακτηριακών σαπουνιών και αφρόλουτρων προχώρησε η ανώτατη υγειονομική Αρχή των ΗΠΑ, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με το σκεπτικό ότι ενέχουν δυνητικούς κινδύνους για την υγεία δίχως να παρέχουν οφέλη. (https://www.federalregister.gov/documents/2016/09/06/2016-21337/safety-a...)
Η απαγόρευση αφορά τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα που περιέχουν 19 ενεργά συστατικά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα δύο ευρύτερα χρησιμοποιούμενα, η τρικλοζάνη και η τρικλοκαρβάνη.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), οι εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν αντισηπτικά προϊόντα για πλύσιμο των χεριών και του σώματος με αυτά τα συστατικά διότι δεν απέδειξαν την ασφάλειά τους για μακροχρόνια καθημερινή χρήση.
Επιπλέον, δεν απέδειξαν ούτε ότι είναι πιο αποτελεσματικά από το πλύσιμο με απλό σαπούνι και νερό όσον αφορά την πρόληψη των ασθενειών και την αποτροπή εξάπλωσης των λοιμώξεων.

Όπως εξήγησε, η FDA προχώρησε στην απαγόρευση λόγω των ανησυχιών ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια συμβάλλουν στο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής που έχει λάβει ιδιαίτερα απειλητικές διαστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Η FDA σημειώνει ότι υπάρχουν και άλλες ανησυχίες που αφορούν την μακροχρόνια χρήση των απαγορευμένων αντιβακτηριακών συστατικών. Πρόσφατες μελέτες, λ.χ, έδειξαν ότι η τρικλοζάνη μπορεί να επηρεάζει τον θυρεοειδή και το ορμονικό σύστημα, γεγονός που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην υγεία.
Οι κατασκευαστές των αντισηπτικών σαπουνιών έχουν στη διάθεσή τους ένα έτος για να συμμορφωθούν με την απαγόρευση, αν και αρκετές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν τα ενεργά συστατικά των προϊόντων τους αφού οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν το 2013.
Η Open Mellon, παρακολουθώντας τις Διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της αγροδιατροφής, διενεργεί νέο κύκλο για το Σεμινάριο «Οικιακή Αρωματοποιία – Σαπωνοποιία». 
Δηλώστε συμμετοχή σήμερα για το πρόγραμμα που ξεκινά το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και μάθετε να φτιάχνετε τα δικά σας σαπούνια με φυσικό τρόπο και από φυσικά υλικά της επιλογής σας, απαλλαγμένα από «ύποπτες» και «προς απαγόρευση» χημικές ουσίες.
Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η Αναστασία Ρίζου, πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο προϊόντων ομορφιάς και εμπνεύστρια της εταιρείας φυσικών βιολογικών καλλυντικών ODEIA eco cosmetics / http://www.odeiacosmetics.com 
Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στην Open Mellon 2410 551320, η επισκεφτείτε μας στις εγκαταστάσεις μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73 στη Λάρισα. Ιστοσελίδα του σεμιναρίου http://www.openmellon.gr/training/seminars/?r=view/36.