Λάρισα: Ένοχος από το δικαστήριο νεαρός αστυνομικός για εγκατάλειψη θύματος

Λάρισα: Ένοχος από το δικαστήριο νεαρός αστυνομικός για εγκατάλειψη θύματος

Με 21 μήνες συνολική ποινή φυλάκισης τιμώρησε για πλημμελήματα, ένα εκ των οποίων η ανθρωποκτονία εξ αμελείας, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έναν νέο αστυνομικό που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα καθώς με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του παρέσυρε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία και τελικά κατέληξε.

Ο αστυνομικός, οδηγούσε δίκυκλο όχημα που δεν είχε πινακίδες και έφυγε μετά το τροχαίο χωρίς να το δηλώσει στην αστυνομία. Τον κατηγόρησαν πως εγκατέλειψε το θύμα, όμως ο ίδιος το αρνήθηκε αυτό λέγοντας πως και την επαγγελματική του ιδιότητα δήλωσε, αλλά και περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο.

Όλα έγιναν πρωινές ώρες. Ο αστυνομικός ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τη γυναίκα η οποία επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο κάθετα. Δεν πρόλαβε να σταματήσει ούτε με φρένο αλλά ούτε και με ελιγμό, με αποτέλεσμα να την παρασύρει με το όχημά του και να την τραυματίσει θανάσιμα.
Το πρώτο δικαστήριο είχε κρίνει πως αν και η θανούσα είχε τραυματιστεί ο αστυνομικός δεν παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομικής αρχής, την οποία όχι μόνον δεν ειδοποίησε, ως όφειλε αλλά ούτε και εκ των υστέρων ανήγγειλε το ατύχημα που ο ίδιος υπαίτια είχε προκαλέσει. Επίσης θεώρησε πως είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα για τις περιστάσεις. Τελικά ένα κομμάτι από πλαστικό της μηχανής του τον πρόδωσε. Το κομμάτι είχε σπάσει και είχε πέσει στον δρόμο. Οι συνάδελφοί του έκαναν έρευνα σε αντιπροσωπείες μοτοσικλετών επειδή τέτοιο χρώμα και τέτοιου τύπου και κυβισμού μηχανή κυκλοφορεί σπάνια στην περιοχή του Βόλου όπου συνέβη το τροχαίο.
«Πετάχτηκε. Δεν μπόρεσα να την αποφύγω. Μετά το ατύχημα της μιλούσα και μου είπε πως πονάει μόνο στη μέση» είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη Λάρισα, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης είχε ισχυριστεί πως «έφυγα από το σπίτι λόγω προβλήματος υγείας της συζύγου μου, είχε αίμα, έπρεπε να τη μεταφέρω στο Νοσοκομείο, δεν έβρισκα τα κλειδιά του αυτοκινήτου, πήρα τη μηχανή να πάω στην Υπηρεσία, όπου φυλάω δύο κλειδιά. Τη μηχανή την είχα σε ακινησία, επειδή θα γινόμουν δεύτερη φορά πατέρας. Δεν είμαι εκ πεποιθήσεως οδηγός ανασφάλιστος, αλλιώς θα είχα ανασφάλιστο και το αυτοκίνητο.
…Έπεσε πάνω μου και δεν την χτύπησα εγώ. Αυτό προκύπτει από τις φθορές που έχει η μηχανή.
…Θα έπρεπε να είχε εκτοπιστεί, αν την είχα χτυπήσει εγώ. H πεζή δεν εκτοπίστηκε καθόλου.
…Την έβαλαν να καθίσει. Της μιλούσα. Δεν έδειχνε να έχει γρατσουνιές, ούτε αίματα. Μου είπε ότι θέλει να ειδοποιηθεί η κόρη της. Περίμενα να έρθει ασθενοφόρο.
Εγώ ανέφερα στα άτομα που ήταν εκεί πως είμαι αστυνομικός πως φεύγω πάω στην υπηρεσία».
Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Πηγή: Ελευθερία