Ποιοι κεντρικοί δρόμοι γίνονται πεζόδρομοι στη Λάρισα – Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός Καλογιάννη για το 2017

Ποιοι κεντρικοί δρόμοι γίνονται πεζόδρομοι στη Λάρισα – Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός Καλογιάννη για το 2017

Σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της πόλης έκανε απόψε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2017 και τα τεχνικά έργα.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος και ανακοίνωσε πως οι οδοί Βενιζέλου και Φιλελλήνων μετατρέπονται σε πεζόδρομοι, οι οποίοι όμως θα διαθέτουν λεωφορειολωρίδα, για την εξυπηρέτηση της αστικής συγκοινωνίας.

Παράλληλα, πεζοδρομείται η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι οδοί Ρούσβελτ και Ηλιοδώρου μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δημάρχου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπεται και η Ασκληπιού.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΙΚΑ, ώστε να γίνει στο σημείο χώρος πρασίνου.

Παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί και σε συνοικίες της πόλης (Άγιος Γεώργιος, Ιπποκράτης, Χαραυγή, Άγιοι Σαράντα, Αμπελόκηποι), καθώς και ανακατασκευές κεντρικών πεζοδρομίων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για 4 κυκλικούς κόμβους στην πόλη: Στην οδό Φαρσάλων και Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού και Ηρώων Πολυτεχνείου, Βόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου καθώς και Καρδίτσης και Σαρίμβεη.

Βαρύτητα επίσης θα δοθεί στην υπογείωση των κάδων καθαριότητας στο κέντρο της πόλης.

Ανακοινώσεις μετά τις γιορτές για τα δημοτικά τέλη

Σε ότι αφορά τη μείωση των δημοτικών τελών ο κ. Καλογιάννης είπε ότι ο Δήμος εισέπραξε 15μισι εκατομμύρια ευρώ από έσοδα ανταποδοτικών τελών, ενώ στόχος είναι τη νέα χρονιά να εισπράξει 14 εκατομμύρια, με το ενάμισι εκατομμύριο να οδηγείται στην κοινωνική πολιτική. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως μετά τις γιορτές θα προταθούν συγκεκριμένες μειώσεις για ευπαθείς ομάδες, με τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μετά τις γιορτές επίσης θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων της πόλης.