Σήμερα στη Λάρισα η πρώτη συνάντηση για δημιουργία Αγροτικού Συντονιστικού Ελλάδας!

Τετ, 24/01/2018 - 09:51 / Tags: Λάρισα, Αγρότες, Τρακτέρ, Μπλόκα
Σήμερα στη Λάρισα η πρώτη συνάντηση για δημιουργία Αγροτικού Συντονιστικού Ελλάδας!

Σήμερα Τετάρτη στις 24 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν στη Λάρισα, με διευρυμένη σύνθεση, όλοι οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Σίνδου, πριν από μερικές μέρες και είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των Βαγγέλη Μπούτα και Ρίζου Μαρούδα. 
Απώτερος στόχος είναι ο καθορισμός μίας προσωρινής επιτροπής διοίκησης του οργάνου με τον αρχικό τίτλο Αγροτικό Συντονιστικό Ελλάδας. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιες οργανώσεις θα συμμετέχουν και από ποιες περιοχές, εκτός από την Κεντρική Μακεδονία, που φαίνεται προς το παρόν να έχει αναλάβει τον πρώτο ρόλο, χωρίς όμως προς το παρόν τους Σερραίους.

Αλεξανδρής: «Στο Συντονιστικό Ελλάδας, συμμετέχουν όλοι όσοι εκπροσωπούν τους αγρότες και δεν υποκινούνται από κόμματα»

Στη συνάντηση του Συντονιστικού Ελλάδας θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, διαχωρίζοντας την θέση του από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Εξηγώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για αυτήν την διαφοροποίηση στάσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, πρωτοστάτης τα προηγούμενα χρόνια στο μπλόκο του Τελωνείου Κήπων, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά «ρήγματα» στις τάξεις των αγροτών ενώ υποστήριξε πως τους αγώνες των αγροτών καπηλεύονται ακόμη και σήμερα κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.

«Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2016, δυστυχώς το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων δεν ήταν το ανάλογο και η εικόνα που θα έπρεπε να έχουμε σαν αγροτικός χώρος. Διαπιστώσαμε ότι, υπάρχουν πολλά ρήγματα στις τάξεις των αγροτών και ενώ υπάρχουν κοινά προβλήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, δυστυχώς είτε κομματικά, είτε προσωπικά, είτε τοπικά συμφέροντα, οδήγησαν τους αγρότες σε μια ρήξη», είπε ο κ. Αλεξανδρής και τόνισε: «Αυτήν την ρήξη προσπαθούμε να την ενώσουμε και να δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνισθούμε για να αλλάξουμε την μοίρα μας.»

Όπως εξήγησε, «μέχρι στιγμής, ακόμη και το 2018 τους αγώνες των αγροτών καπηλεύονται κόμματα και προσωπικά συμφέροντα και είπαμε σαν Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ότι δεν θα γίνουμε κανενός είδους πιόνι και ότι θα ακολουθήσουμε μια γραμμή ενωτική.»

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή στην συνάντηση της Λάρισας θα συζητηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων αλλά και το τι θα διεκδικήσουν από εδώ και στο εξής οι αγρότες.

«Στο Συντονιστικό Ελλάδας, συμμετέχουν όλοι όσοι εκπροσωπούν τους αγρότες και δεν υποκινούνται από κόμματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.
Πηγή: thessaliatv.gr