Τα έσπασαν όλα σε πλατεία της Λάρισας

Τα έσπασαν όλα σε πλατεία της Λάρισας

Στα χέρια βανδάλων έπεσε η πλατεία Ελευθερίας στη Λάρισα.
Πλατείες και παιδικές χαρές φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί σε πεδία βολής όπου γίνονται βανδαλισμοί και καταστροφές καθώς δεν πέρασαν πολλές μέρες που άγνωστοι ξήλωσαν τα ξύλα της περίφραξης από την παιδική χαρά στη Νέα Πολιτεία.
Κάτοικοι της συνοικίας παρατήρησαν ότι άγνωστοι έσπασαν τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού. Το μένος τους μάλιστα δεν εξαντλήθηκε εκεί καθώς προχώρησαν μέχρι και στο ξήλωμα της προστατευτικής σιδερένιας περίφραξης των δέντρων. «Οι βάνδαλοι δρουν ανενόχλητοι», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην «Ε» περιγράφοντας τις ζημιές που έχει υποστεί η πλατεία. «Ο χώρος που παίζουν τα παιδιά μας έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής όπου γίνονται βανδαλισμοί και καταστροφές», προσθέτει.
Οι πολίτες αναφέρουν συχνά έλλειψη φύλαξης των παιδικών χαρών και παράλειψη κλειδώματος, αν και δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τη φύλαξη και την προστασία των παιδικών χαρών.
Παρατηρούν φθορές και βανδαλισμούς όπως και στις περιφράξεις που είναι σημαντικές για την ασφάλεια των παιδιών και ζητούν καλύτερη φύλαξη και για τη μείωση των δαπανών για τις επισκευές. Πριν λίγες ημέρες βάνδαλοι ξήλωσαν τα ξύλα της περίφραξης, στην παιδική χαρά της Νέας Πολιτείας προκαλώντας σημαντικές φθορές στον χώρο. Μάλιστα οι εργασίες περίφραξης είχαν ολοκληρωθεί μόλις πριν δύο μήνες και είχαν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για την προβλεπόμενη πιστοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, είχε αναφέρει ο Δήμος Λαρισαίων.
Πηγή: eleftheria.gr