Ξεκίνησε το Μουσικότροπο 2018 στη Λάρισα

Δευ, 22/01/2018 - 16:01 / Tags: Μουσικότροπο, Λάρισα
Ξεκίνησε το Μουσικότροπο 2018 στη Λάρισα

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα με μεγάλο ενθουσιασμό το Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2018. Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με δύο μεγαλειώδεις παραστάσεις του πιανιστικού σχήματος Piandaemonium, 6πιάνα-12πιανίστες. Ο πρωτόγνωρος πιανιστικός ήχος ενθουσίασε το κοινό, που γέμισε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για δύο βράδια. Στο πρόγραμμα ακούστηκαν και νέα έργα ελλήνων συνθετών γραμμένα όλα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σχήμα. Στις συναυλίες συμμετείχε και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τον μαέστρο Δ. Καρβούνη.
Επιπλέον, 1600 μαθητές παρακολούθησαν, στα πλαίσια του φεστιβάλ, εκπαιδευτικά πρωινά με το Piandaemonium. Αυτή η εκπαιδευτική συναυλιακή συνάντηση εντυπωσίασε τους μαθητές, οι οποίοι έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στους καλλιτέχνες.


Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, και παρουσιάζεται για τέσσερα διαδοχικά σαββατοκύριακα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση της μουσικής με συναυλίες αλλά και σεμινάρια και εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μουσικών, εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, καθώς και του μουσικόφιλου κοινού.
Τις επόμενες 3 εβδομάδες θα απολαύσουμε τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον Βύρων Φιδετζή και τη Λίλια Εσίποβα στην άρπα, τη Σαβίνα Γιαννάτου με τον Σπύρο Μάνεση και το Τρίο Μπαρόκ με τους Θεοδώρα Μπάκα, Δημήτρη Καρακαντά και Μάρκελλο Χρυσικόπουλο ενώ έχει ήδη ξεκινήσει  και συνεχίζει η φωτογραφική έκθεση "Ηχογραφίες" του Σπύρου Βαγγελάκη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα  www.mousikotropo.gr

Καλλιτεχνικός Διευθυντής 
Χρήστος  Λενούτσος 
Τηλ. 6974564149

Φωτογραφίες
Κώστας Μάντζιαρης / Μουσικότροπο