Αργύρης Γκρίμπας: Ο Λαρισαίος αθλητικός παράγοντας με τις σπουδαίες πρωτοβουλίες και το ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα

Αργύρης Γκρίμπας: Ο Λαρισαίος αθλητικός παράγοντας με τις σπουδαίες πρωτοβουλίες και το ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα

Γνωστός στο χώρο του αθλητισμού της Λάρισας αλλά και στα επιχειρηματικά δρώμενα της πόλης, καθώς διατηρεί τρία καταστήματα, ο Αργύρης Γκρίμπας αγαπάει την Λάρισα και το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την πορεία της ζωής.
Με ιδιαίτερη αδυναμία στην συνοικία της Λάρισας όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται, τον Άγιο Γεώργιο, μαζί με συμμαθητές και καρδιακούς φίλους χρόνων, έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δώσουν παλμό και πνοή την ώρα που …λιγοψυχούσε, σε ένα εκ των ιστορικότερων ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας, αλλά και της χώρας που έχει αναδείξει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για την Πελασγιώτιδα, στον προεδρικό θώκο της οποίας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ προηγουμένως τέλεσε αντιπρόεδρος στην ίδια ομάδα, για άλλα δύο χρόνια.


Ο ίδιος τελεί επίσης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και με αυτή την ιδιότητα πήρε πριν λίγα χρόνια την σπουδαία πρωτοβουλία να ιδρύσει μια ακαδημία ποδοσφαίρου με το όνομα «Άγιος Γεώργιος» που αποτελούνταν από παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν συνδρομή προκειμένου να γραφτούν σε κάποια ομάδα. Επειδή όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα να συμμετάσχει η συγκεκριμένη ακαδημία στα παιδικά πρωταθλήματα, απορροφήθηκε από την Πελασγιώτιδα, η οποία στο μεταξύ είχε περιέλθει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση πλησιάζοντας στην διάλυση.


Από εκείνη την στιγμή, ξεκίνησε και η …ανάταση της Πελασγιώτιδας, η ακαδημία της οποίας αυτή την στιγμή συγκαταλέγεται στις καλύτερες της πόλης.
Μάλιστα ιδρύθηκαν και τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Στα πλάνα του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων διοικούντων είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα μπάσκετ που θα ξεκινήσει να συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα αντρών.

Επίσης, μεγάλο στόχο του αποτελεί η ίδρυση ακαδημιών και άλλων αθλημάτων.


Ο Αργύρης Γκρίμπας ασύχαστο πνεύμα και λάτρης του αθλητισμού υπήρξε και ο ίδιος αθλητής του TAE KWON DO έως το 2016, αλλά και παίκτης του ΑΟ Ιτέας μέχρι το 2006, τόπος καταγωγής του πατέρα του. Επίσης, λατρεύει την ιππασία που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του χόμπι.
Επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι γέννημα θρέμμα της Λάρισας (γεννημένος στις 18/11/1974), διατηρεί από το 1994 αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το 9ο Λύκειο Λάρισας, το καθαριστήριο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», πρώτο κατάστημα 28ης Οκτωβρίου 49 και το δεύτερο από το 1996 στην οδό Βόλου. Επιπλέον, από το 2005 μαζί με τον αδερφό του Γιώργο Γκρίμπα δημιούργησαν το κατάστημα ARGIO στη Βόλου, με εμπόριο ρούχων.
Έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και με την σύζυγό του έχουν δύο παιδιά, ένα αγοράκι 12 ετών και ένα κοριτσάκι 9.


Ταυτόχρονα με τις άλλες του δραστηριότητες είναι επίσης, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΛ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Γεώργιος και υπηρεσιακός πρόεδρος καταστηματαρχών Καθαριστηρίων ν. Λάρισας.