Είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής της Κizomba και είναι Λαρισαίος! Θαυμάστε τον!

Είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής της Κizomba και είναι Λαρισαίος! Θαυμάστε τον!

O Αντώνης Τζίμας, είναι από τους πρώτους που ανέπτυξαν τη σκηνή της Salsa στην Ελλάδα και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Έχοντας εμπειρία χρόνων και παρακολουθώντας μαθήματα με τους καλύτερους δασκάλους του παγκόσμιου στερεώματος έχει καταφέρει να αναπτύξει στη Θεσσαλία τη 2η μεγαλύτερη salsa σκηνή στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και είναι υπεύθυνος μαζί με μερικά ζευγάρια ακόμη για τη γενικότερη ανάπτυξη του χορού αυτού στη χώρα μας. Έφερε επίσης την Κizomba στην Ελλάδα εκπροσωπώντας μας σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Το 2014 κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba (Africadancar International Kizomba Championship) ενώ το 2015 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής βάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο σκαλί.

Ξεκίνησε από μικρός να χορεύει παραδοσιακούς χορούς και να παίζει μπουζούκι και κατέληξε να χορεύει latin χορούς…. Είναι εντυπωσιακό ότι γνωρίζει πολύ καλά την κουλτούρα όλων των χορών με τους οποίους ασχολείται. Όπως λέει ο ίδιος: «ο κάθε λαός έχει την κουλτούρα του την οποία πρέπει πρώτα να μάθεις, να την ενστερνιστείς για να κατανοήσεις την έκφραση μέσω του χορού. Σε όλους τους χορούς υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα,οφείλεις όμως να ξέρεις γιατί κάνεις την κάθε κίνηση».

Η ενασχόλησή του με τους latin χορούς ξεκίνησε στα φοιτητικά του χρόνια, όπου σε ένα από τα parties στα οποία πήγαινε και του άρεσε να χορεύει συνάντησε μια συμφοιτήτριά του, η οποία τον μύησε σε αυτά τα είδη χορού. Εντυπωσιάζεται από τους χορευτές, ιντριγκάρεται από το άκουσμα και δείχνει ενδιαφέρον για τους latin χορούς… Ωστόσο για τα ελληνικά δεδομένα αυτοί οι χοροί ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι τότε, γεγονός το οποίο τον έκανε να απογοητεύεται….

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένα φεστιβάλ salsa στην Τσεχία στο οποίο συμμετείχε κι αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για χορούς διαδεδομένους σε παγκόσμιο επίπεδο με εξαιρετικούς χορευτές…. Από τότε εργαζόταν ως barman προκειμένου να συγκεντρώνει χρήματα για να δηλώνει συμμετοχή σε παγκόσμια φεστιβάλ.

Ο Αντώνης Τζίμας είναι χορευτής τα τελευταία 15 χρόνια και ιδιοκτήτης των σχολών χορού Independance Studio σε Βόλο και Λάρισα. Εκείνος και οι συνεργάτες του φέρανε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Slsa και την Kizomba και για πρώτη φορά στη Θεσσαλία το Dancehall και τη Yoga. Δε σταματάει να εξελίσσεται ποτέ και συχνά στις σχολές του πραγματοποιούνται σεμινάρια από διεθνείς χορευτές και παγκόσμιους πρωταθλητές. «Συνεχώς εκπαιδευόμαστε, είναι βαθιά ανάγκη μας , εκτός από τη βελτίωση να φορτίζουμε και τις μπαταρίες μας»

Στο Independance Studio λειτουργούν πολλά τμήματα latin και ballroom χορών, καθώς και pole dance, yoga με αποκορύφωμα το καλοκαιρινό camp για παιδιά …

Web : http://independance.gr/LAR/

Fb :  https://www.facebook.com/IndependanceStudioLarissa/