Η Λαρισαία με τις περγαμηνές που δίνει πνοή στα χρώματα…

Η Λαρισαία με τις περγαμηνές που δίνει πνοή στα χρώματα…

Η Νίκη Πολυτιάνου – Μπραζιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα…
Η αγάπη της για το σχέδιο άρχισε από την…κούνια… Από μικρή έμαθε να χρησιμοποιεί  όλα  τα υλικά, λάδι, ακρυλικά, τέμπερες, πλαστικά, βερνίκια. «Το πιο σημαντικό όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο το υλικό, μετατρέπεται, μεταμορφώνεται σε ζωή.


«Κι αυτό επιτυγχάνεται μονάχα αν τολμήσεις και βάλεις την ψυχή σου στα μείγματα. Αν εκτεθείς. Αν ακυρώσεις την πανοπλία σου και αφεθείς ολοκληρωτικά ελεύθερος. Και εκτεθειμένος. Τότε και μόνο τότε το χρώμα θα πάψει να είναι μπογιά και θα γίνει ζωή. Το χρώμα άλλωστε είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της δουλειάς μου. Μέσω της γλώσσας και των δυνατοτήτων του χρώματος απελευθερώνομαι, ξεπερνώ τα όρια μου, αιωρούμαι έξω και πέρα από τη λογική. Στο έργο μου εμπεριέχεται και το στοιχείο του τυχαίου. Το χρησιμοποιώ συνειδητά. Το επιδιώκω.»  όπως λέει η ίδια.


 Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη , τη Μύκονο , τη Ρόδο και σε όλη τη Θεσσαλία ! Αποτέλεσμα των πολλών συμμετοχών της σε ομαδικές  αλλά και προσωπικές εκθέσεις, είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχεδιαστικές της δημιουργίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη !!!
 Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τα περιοδικά Πρακτική και Εκείνη και έγινε αφορμή για πολλές γυναίκες να ασχοληθούν με το χειροποίητο κέντημα. Κάθε της δημιουργία στον καμβά ένα έργο τέχνης...

«Απλότητα, εντιμότητα, απόκτηση ευαισθησίας και αγάπης για τον άνθρωπο, γενναιοδωρία, το να φοβάσαι μα να προχωράς, να είσαι ειλικρινής μ' αυτό που είσαι, με ό,τι νιώθεις και με ό,τι επιθυμείς να πεις...» είναι οι αρχές της και ο λόγος για τον οποίο προχωρά, συνεχίζει να είναι πάντα ψηλά στην εκτίμηση των φιλότεχνων . Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις μέρες μας διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το πηγαίο ταλέντο της και την ταπεινότητά της, που τη μετατρέπει σε ένα πλάσμα…μαγικό !!!