Ο Μίστερ …Λαδόκολα στη Λάρισα μας εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας του!

Πέμ, 30/11/2017 - 18:31 / Tags: Λάρισα, Λαδόκολα, Μάκης Χελιδώνης
Ο Μίστερ …Λαδόκολα στη Λάρισα μας εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας του!

Γέννημα θρέμμα Λαρισαίος ο μοναδικός του στόχος ανέκαθεν ήταν να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην πόλη του. Ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια να το κάνει, για αλλού ξεκίνησε και …αλλού η ζωή τον πήγε…

Ξεκίνησε ως έμπορος επίπλων για πολλά χρόνια στην αρχή της επαγγελματικής του δραστηριότητας και στη συνέχεια άνοιξε ένα κατάστημα με αντίκες.

Όμως κάποια στιγμή ταυτόχρονα με όλα αυτά, αποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο της εστίασης, ανοίγοντας την πασίγνωστη σε όλους μας, Λαδόκολα. Ένα εστιατόριο το οποίο έχει κάνει αίσθηση στην πόλη μας και δεν υπάρχει Λαρισαίος ή επισκέπτης σε αυτή την πόλη που να μην έχει γευτεί τις υπέροχες λιχουδιές της Λαδόκολας.

Ο Μάκης Χελιδώνης, ο …Μίστερ  Λαδόκολα, ουσιαστικά ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο λόφο του Φρουρίου το 1986. Στον λόφο με την τεράστια ιστορία, κάτι που πάντα τον έλκυε, μέσα σ’ αυτό το σταυροδρόμι ιστορίας και εμπορίου, δημιούργησε το 2004, τη Λαδόκολα. Σε ένα κτίσμα του 1870 και με την βοήθεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το αναπαλαίωσε  και το ανέδειξε. Ως συλλέκτης παλαιών αντικειμένων , διακόσμησε το χώρο με παλαιά αντικείμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και …αυτό ήταν. Το φαγητό στη Λαδόκολα βρήκε το στοιχείο του. Με προσωπικές του επιλογές άριστων υλικών και τη στελέχωση άξιου και έμπειρου προσωπικού το κατάστημα απογειώθηκε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Ο κόσμος μας αγκάλιασε, μας αγάπησε και μας το δείχνει έμπρακτα καθημερινά, όλα τα χρόνια λειτουργίας του καταστήματος», θα μας πει ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Όταν άρχισε η κρίση το 2010, πήρα μια γενναία απόφαση. Μείωση τιμών 40%. Προσπάθησα να προσαρμόσω τις τιμές ανάλογα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς φυσικά να αλλάξει καθόλου η ποιότητα των υλικών μας. Η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι το εξής:

Ποιότητα, ποσότητα, τιμή.

Αυτό συνεπάγεται, λιγότερα κέρδη μεν, αλλά διάρκεια στο χρόνο».

Η αλήθεια είναι ότι η Λαδόκολα έχει κάτι το μαγικό: απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Επίσης αποτελεί στέκι, καλλιτεχνών και πολιτικών. Σε διπλανά τραπέζια μπορείς να δεις, γιαγιά – εγγονή, εργάτη – βιομήχανο, ζωγράφο, συγγραφέα.

«Αγαπάμε τους πελάτες μας γιατί μας κάνουν να ονειρευόμαστε», θα σημειώσει ο Μάκης Χελιδώνης και σε αυτή τη φράση θα περικλύσει όλα αυτά που ουσιαστικά αποτελούν και το μυστικό της επιτυχίας του.

Το 2006 η Λαδόκολα βραβεύτηκε από την εταιρία Μύθος, ως το καλύτερο εστιατόριο της Λάρισας.

Επίσης, πριν λίγο διάστημα, στην εκδήλωση Top Business of the Year Life Style Awards 2017 του έγκυρου οργανισμού Cosmopolis Finezza που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καστέλλα στον Πειραιά, η Λαδόκολα Λάρισας κέρδισε το βραβείο Wining, Dining and Entertaiment, βραβευόμενη για το 2017 ως το καλύτερο εστιατόριο στην Κεντρική Ελλάδα στο είδος της και ανάμεσα στα 10 καλύτερα πανελλαδικά.

Η Λαδόκολα είναι το επαγγελματικό καμάρι του Μάκη Χελιδώνη, όμως το καμάρι της ζωής του είναι η οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με τη Βιβή Τάτση καθηγήτρια μουσικής και μαέστρο της χορωδίας ΣΙΜΥΛΙΣ και έχει δύο υπέροχα παιδιά τον Δημήτρη και τον Νικόλα. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Λάρισα (19-11-1964) και τις ελεύθερες ώρες του, του αρέσει να ασχολείται με το κολύμπι και με το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων.

Ασύχαστος όπως είναι πριν από 4 μήνες άνοιξε και ένα καφέ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, το ΚΑΦΕ ΝΕΟΝ, σε ένα πανέμορφο χώρο όπου μπορεί κανείς να πιεί τον καφέ του, να παίξει το ταβλάκι του και επιτραπέζια παιχνίδια, να γευτεί μεγάλη ποικιλία γλυκών και να δει τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η Λαδόκολα οπότε στο μέλλον σκέφτεται το άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλες πόλεις, κυρίως δυνατούς τουριστικούς προορισμούς!