Στέλιος Καλογεράς: Αυτοδημιούργητος, μαχητικός, πετυχημένος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας!

Στέλιος Καλογεράς: Αυτοδημιούργητος, μαχητικός, πετυχημένος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας!

Ο Λαρισαίος δικηγόρος Στέλιος Καλογεράς, αποτελεί πολύ γνωστή φυσιογνωμία στην πόλη μας, καθώς ασκεί με ιδιαίτερη επιτυχία την δικηγορία εδώ και μια εικοσαετία. Μμάλιστα σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς έθεσε υποψηφιότητα, έχοντας μεγάλο όραμα για το επάγγελμά του.
Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα αυτή την ιδιαίτερη προσωπικότητα, μιας και η ζωή του άρχισε να παρουσιάζει ενδιαφέρον μόλις από τα 14 του…


Γεννημένος στη Λάρισα στις 11-4-1970, μαθήτευσε στο 5ο Δημοτικό σχολείο και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Λάρισας. Σε ηλικία μόλις 14 ετών αποφάσισε ότι η ενασχόληση με τα κοινά σε εφοδιάζει με δύναμη και σου προσφέρει γνώση και εμπειρία που δεν μπορείς να αντλήσεις από πουθενά αλλού, γι αυτό και εντάχθηκε ενεργά στην πολιτική οργάνωση που τον εξέφραζε. Λίγο πριν τελειώσει το Λύκειο ορίστηκε υπεύθυνος της μαθητικής νεολαίας πολιτικού κόμματος του Ν. Λάρισας, ενώ μόλις σε ηλικία 17 ετών, έγραψε ιστορία, καθώς εξελέγη ο νεότερος σύνεδρος σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.


Το 1988 πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα της Νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου πέρα από την αγάπη του για την νομική, δραστηριοποιήθηκε όπως ήταν λογικό και επόμενο για μια προσωπικότητα δυναμική με άποψη και θέση, με τις φοιτητικές παρατάξεις και δράσεις. Έτσι μόλις το έτος 1990 εξελέγη υπεύθυνος φοιτητικής νεολαίας του τμήματος Νομικής, καθώς επίσης και αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», εκπρόσωπος των φοιτητών στον τομέα ποινικών σπουδών, εκπρόσωπος των φοιτητών στη γενική συνέλευση Νομικής σχολής και τέλος εκπρόσωπος των φοιτητών στο Πρυτανικό συμβούλιο, τιμώντας από όλες τις θέσεις στις οποίες εκλέχθηκε, την εμπιστοσύνη των συμφοιτητών του, μαχόμενος πάντα για τα συμφέροντα τους. Ωστόσο, η ενασχόλησή του και η δράση του με τα φοιτητικά κινήματα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο και κατάφερε να εκλεγεί εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής σχολής στο συνέδριο της ΕΦΕΕ και κατόπιν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της.
Το έτος 1993 ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας από τη νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κατόπιν εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, επέστρεψε στην πόλη του, τη Λάρισα, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και ξεκίνησε την άσκησή του στο γραφείο του δασκάλου του Γιάννη Διαμαντή. Το 1996 έχοντας ολοκληρώσει την άσκησή του και έχοντας εφοδιαστεί με γνώσεις και εμπειρία διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λαρίσης, ασκώντας πλέον το επάγγελμα του Δικηγόρου ενεργά και καθημερινά από τότε μέχρι και σήμερα. Επίσης, παράλληλα παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του τομέα ποινικών και εγκληματολογικών σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκη.


Αμέσως από τα πρώτα χρόνια στην ενεργή άσκηση της δικηγορίας έδειξε το ενδιαφέρον του για τα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, συμμετέχοντας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι και σήμερα, στους συνδυασμούς των κ. Γ. Δουβαλόπουλου, Θ. Κώτσιου, Φ. Νάνη και Δ. Κατσαρού. Πάντα παρών από όποια θέση και αν βρισκόταν μεριμνούσε για τα συμφέροντα των Δικηγόρων συναδέλφων του, προσφέροντας αμέριστα τις γνώσεις του, τη βοήθειά του και τις συμβουλές του. Επιπλέον, εξελέγη γραμματέας ΕΚΟ Δικηγόρων Λάρισας.

Το 2000 παντρεύεται με τη δικαστική επιμελήτρια, Ελένη Βασιλείου και μαζί απέκτησαν δυο κόρες, την Νάντια και την Τζίνα.


 Μέχρι και σήμερα που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, έχει να παρουσιάσει πέραν όλων όσων αναφέρθηκαν νωρίτερα, μια άξια επαγγελματική πορεία, αποκλειστικά στηριζόμενη στις δικές του δυνάμεις και στους δικούς του κόπους, καθώς ξεκίνησε, χωρίς καμία βοήθεια, αυτοδημιούργητος, συνέχισε στο ελεύθερο επάγγελμα και στη μάχιμη δικηγορία χωρίς την ασφάλεια της θέσης του έμμισθου δικηγόρου τραπεζών ή δημοσίου. Επί 21 συναπτά έτη ασκεί μάχιμη δικηγορία όχι μόνο στα ακροατήρια του Πρωτοδικείου και του Εφετείου της πόλης μας, αλλά και στα ακροατήρια πολλών ακόμη Πρωτοδικείων και Εφετείων της χώρας, διεκδικώντας και υπερασπίζοντας  πάντοτε το συμφέρον του εντολέα του.

Καθημερινά βρίσκεται, πάντα παρών, στο χώρο που αποκαλεί «δεύτερο σπίτι» του, στα ακροατήρια του δικαστικού μεγάρου, πρόθυμος να συζητήσει με τους συναδέλφους του, να βοηθήσει του νεότερους στο δύσκολο ξεκίνημά τους και να παρέχει ειλικρινά τις γνώσεις του και την εμπειρία του.
Σήμερα, ζητά από τους συναδέλφους του να τον εμπιστευτούν και να τον στηρίξουν με την ψήφο τους στην προσπάθειά του αυτή να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο, να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στο επάγγελμα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ώστε οι κόποι και οι θυσίες να πιάσουν τόπο.


Η μεγάλη του αγάπη όλα αυτά τα χρόνια ήταν το ποδόσφαιρο καθώς αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα. Με την πάροδο των ετών, όταν δεν μπορούσε πλέον να αγωνιστεί, ασχολήθηκε με αυτήν την αγάπη του ως παράγοντας και διετέλεσε επί δύο θητείες Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δικηγόρων Λάρισας που συμμετέχει ανελλιπώς στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Ακόμη και σήμερα παρακολουθεί όποτε είναι δυνατόν ποδοσφαιρικούς αγώνες.


Του αρέσει η χαλαρή παρέα με καλούς φίλους, το καλό φαγητό και οι εκδρομές. Είναι φανατικός συλλέκτης δίσκων μουσικής, ακούει και του αρέσουν όλα τα είδη μουσικής καθώς στα νεανικά του χρόνια ήταν επαγγελματίας Dj και ραδιοφωνικός παραγωγός.