Μπισκότα red velvet

Κυρ, 11/02/2018 - 20:57 / Tags: μπισκότα
Μπισκότα red velvet

Υλικά για 8 άτομα

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό

4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

28 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο.

Προσθέστε στο μίξερ μαζί το κακάο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Κ

αλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη.

Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ.

Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα κόβετε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα κάθε μπισκότο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες. Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.