Παπαρδέλες με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

Τρί, 24/10/2017 - 16:03 / Tags: παπαρδέλες, ζυμαρικά
Παπαρδέλες με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

Υλικά για 2 άτομα

    250 γραμμάρια παπαρδέλες
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    ξύσμα από ένα λεμόνι
    χυμό μισού λεμονιού
    τριμμένο τυρί παρμεζάνα
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

    Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
    Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.
    Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
    Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.