To αδιαχώρητο στα Επείγοντα λόγω πτώσεων από πάγο

Δευ, 09/01/2017 - 14:19 / Tags: επείγοντα, Βόλος, Πάγος
To αδιαχώρητο στα Επείγοντα λόγω πτώσεων από πάγο

Το αδιαχώρητο σημειώνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στα επείγοντα του Νοσοκομείου αι στην Ορθοπεδική κλινική, λόγω της κακοκαιρίας και των πτώσεων ανθρώπων στον πάγο, με αποτέλεσμα, για να μειωθούν τα ράντζα στους διαδρόμους, οι ασθενείς να προωθούνται σε κλινικές που δεν έχουν φόρτο.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία, αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως η ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Καθημερινά, ειδικά αυτές τις μέρες της παγωνιάς και του χιονιά και ελλείψεις της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο φορτίο, είπε ο διοικητής. Εδώ και τρεις ημέρες πήγαιναν 200 άνθρωποι καθημερινά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ γινόταν 20 εισαγωγές κάθε μέρα, τόνισε.

«Καμία κλινική, όσα άδεια κρεβάτια να είχε, δεν θα μπορούσε να αντέξει 20 εισαγωγές ασθενών. Καθημερινός αγώνας της Διοίκησης και των προϊσταμένων είναι να μοιράζονται οι άνθρωποι και να μη μένουν στα ράντζα, αλλά να τοποθετούνται στα άδεια κρεβάτια», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.
Ο ίδιος είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκλεινε κλινική, αλλά αυτές τις μέρες έτυχε και δεν είχε φόρτο η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική κλινική, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς από άλλες κλινικές.
Στην Ορθοπεδική κλινική σημειώθηκε το αδιαχώρητο, λόγω πτώσεων ανθρώπων στον πάγο, όπως γίνεται και στις Παθολογικές κλινικές.
Ο διοικητής είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός τμήματα της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου που ανακαινίζονται, να υπάρχουν ένας – δύο θάλαμοι για περιπτώσεις «υπερχειλίσεων» στις εφημερίες, τονίζοντας ότι η οδηγία είναι να μην υπάρχει ούτε ένα ράντζο, διότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να βρίσκονται σε έναν κανονικό θάλαμο και να έχουν μια κανονική νοσηλεία.

Μόνιμοι γιατροί στο ΤΕΠ
Αναφορικά με τη συνάντηση που έγινε παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και των βουλευτών, ο Ματθαίος Δραμητινός είπε ότι πρόθεση είναι να βοηθηθεί το Νοσοκομείο και συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για το 2017 για ιατρικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να προληφθούν νέα που θα προκύψουν από συνταξιοδοτήσεις.

«Το πλάνο μας είναι 12 γιατροί που θα ζητήσουμε εντός του 2017, ενώ υπάρχει δέσμευση για 60 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στην 5η ΥΠΕ, από τους οποίους το «Αχιλλοπούλειο» διεκδικεί τουλάχιστον 15. Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις και να δημιουργηθούν αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμο προσωπικό», δήλωσε ο διοικητής, που το χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, καθώς δεν θα κατεβαίνουν οι εφημερεύοντες γιατροί από τις κλινικές. Ο ίδιος είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα ελαφρύνει πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον διοικητή, για τρεις θέσεις επιμελητών (δύο Β’ και μιας Α’) θα φύγει σήμερα το αίτημα προς την ΥΠΕ και το υπουργείο και επιπλέον από τις 10 θέσεις γιατρών που ζητά το «Αχιλλοπούλειο».

Ο κ. Δραμητινός εκτίμησε ότι οι γιατροί που θα ζητηθούν για να στελεχωθεί το ΤΕΠ και θα είναι δύο παθολόγοι και ένας χειρουργός, αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Παράλληλα ζητείται διευθυντής γαστρεντερολόγος, ΟΡΛ, οφθαλμίατρος και άλλες ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις.
Επιπλέον αυτή την περίοδο γίνονται οι κρίσεις των οκτώ μόνιμων γιατρών, που είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και οι οποίοι αναμένονται σε περίπου δύο μήνες να στελεχώσουν το Νοσοκομείο «και με τον προγραμματισμό των άλλων 12 θέσεων νομίζω ότι θα πάμε καλά το 2017», είπε ο κ. Δραμητινός, που πρόσθεσε ότι έχει γίνει σχεδιασμός και για τις επόμενες χρονιές, ανάλογα και με τα κενά που θα υπάρξουν.

Έλλειμμα στο νοσηλευτικό προσωπικό
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, είπε ότι υπάρχει έλλειμμα και στο νοσηλευτικό προσωπικό και ότι σε αρκετές κλινικές οι άνθρωποι δουλεύουν οριακά.
Όπως είπε, με την πρόσληψη 30 ατόμων βοηθητικού προσωπικού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, από την κοινωνική εργασία, οι περισσότεροι θα είναι νοσηλευτές.
Εντός των ημερών αναμένονται τέσσερις επικουρικοί νοσηλευτές για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τέσσερις για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, καθώς και έξι ακόμη από την προκήρυξη που τρέχει αυτές τις μέρες, για νοσηλευτές.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στις σωλήνες
Το πρόβλημα με τις χαλκοσωλήνες νερού που έσπασαν λόγω του παγετού αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και παρουσιάστηκε στον μηχανοόροφο του Νοσοκομείου.
Ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε ότι όταν φτιάχτηκε το Νοσοκομείο πιθανόν δεν προβλέφθηκαν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή, που ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία άρχισαν να τρέχουν νερά που κατέληξαν στους αρμούς διαστολής του κτιρίου, μια από τις οποίες ήταν στο Ακτινολογικό Τμήμα.
«Οι γιατροί, νοσηλευτές και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας βρισκόταν μέχρι το απόγευμα χθες στο Νοσοκομείο και αποκαταστάθηκε η βλάβη», ανέφερε.

Πηγή: magnesianews.gr