Τρίκαλα: Αλλοδαπή προσπάθησε να αλλάξει πλαστά δολάρια με ευρώ

Παρ, 30/12/2016 - 22:46 / Tags: Τρίκαλα, Πλαστά

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, καθώς τα αμφίβολης γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων δεν ήταν ένα ή δυο, αλλά τρία, γεγονός που έδειχνε οργανωμένη παραχάραξη
Συναγερμός σήμανες σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στα Τρίκαλα, όταν η συσκευή ανίχνευσης πλαστότητας ενός ταμία «έβγαλε» παραχαραγμένα τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων που του είχε παραδώσει μια αλλοδαπή ζητώντας του να της δώσει το αντίτιμο σε ευρώ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, καθώς τα αμφίβολης γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων δεν ήταν ένα ή δυο, αλλά τρία, γεγονός που έδειχνε οργανωμένη παραχάραξη. Στο υποκατάστημα έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν αμέσως την 38χρονη Μολδαβή και κατέσχεσαν τα τρία «ύποπτα» χαρτονομίσματα.

Η αλλοδαπή παρελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι την ανακρίνουν για να εξακριβώσουν αν είναι απλώς «βαποράκι» ή στέλεχος σπείρας παραχαρακτών και να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας αυτών που της έδωσαν τα πλαστά δολάρια. Στη συνέχεια, θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με την κατηγορία της κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος.