Μαΐου 30, 2020

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ…

Σεπτεμβρίου 09, 2019

Γράφει ο Φώτης Βακιρτζηδέλης

Τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2016, εμφανίστηκε στις οθόνες μας το Postlarissa. Στελεχωμένο από μια δυνατή συντακτική ομάδα, που την αποτελούσαν δημοσιογράφοι με την δική τους μεγάλη διαδρομή ο καθένας, μπήκε στις καθημερινές συνήθειες μας. Αλλά το ίδιο έκαναν και πολλά άλλα καλά site. Τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του Postlarissa σας έγραψα μερικά πράγματα που πίστευα τότε. Και σήμερα τα ίδια πιστεύω. Όμως η ζωή, οι συνήθειες, οι απαιτήσεις αλλά και οι ανάγκες μας κάνουν βήματα μπροστά. Και αυτά τα βήματα ακολουθούμε. Έτσι είδαμε τα ίσια, είδαμε τα στραβά και αλλάζουμε τρόπο επαφής.
 Αντί για ένα ειδησεογραφικό portal που θα περιλαμβάνει ειδήσεις που θα βρείτε σε δεκάδες άλλα ίδια, αλλάζουμε πορεία. Έτσι θα προσεγγίζουμε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο και θα δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν μια και θα επιλέγουμε τους καλύτερους – κατά τεκμήριο – από τον χώρο τους. Οικολογία, Παιδεία, Υγεία, Σχέσεις, Κοινωνία, Τέχνες, Σπορ  θα είναι μερικά από τα θέματα του νέου Postlarissa.
Δεν θα χάσουμε όμως την επαφή μας και με την επικαιρότητα. Δημιουργούμε το νέο Postlarissa που θα είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό αλλά όχι μόνο. Η προσπάθεια αυτή δεν θα περιορίζεται στα στενά πλαίσια ενός περιοδικού, αλλά θα είναι και ένας συναθροιστής των κυριότερων και σοβαρότερων ειδήσεων από τις πιο έγκυρες πηγές. Καθημερινά θα ανατροφοδοτείται με ειδήσεις για να ξέρετε τι γίνεται στην Λάρισα, στην Θεσσαλία, στην Ελλάδα, στον Κόσμο.
Το πρώτο αυτό κείμενο δεν έχει σκοπό να αρχίσει να λέει, να τάζει και να ευλογεί τα γένια του (όπως γίνεται συνήθως).
Η ιστοσελίδα που είναι μπροστά σας δεν είναι ένα μέσο προβολής μόνο των προσωπικών μας απόψεων αλλά και απόψεων ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, ανθρώπων που είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της πόλης. Είναι ένας χώρος που θα παρουσιάζει ότι αιχμαλωτίζει ο φωτογραφικός μας φακός, ότι συλλαμβάνει το μάτι του καθενός από μας, ότι έγινε και ότι θα γίνει. Εικόνες, σκέψεις και απόψεις θα γίνονται ένα. Κι ας μην το κουράζουμε. Είναι απλά ένα διαδικτυακό ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αλλά αυτό που πραγματικά σας αξίζει. Με παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και άρθρα ανθρώπων που εμπνέονται αλλά και εμπνέουν αυτή την πόλη.
Μέσα από αυτή την ελευθερία έκφρασης όμως θα τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Δε θα θίγουμε προσωπικότητες, δε θα συκοφαντούμε χωρίς στοιχεία και γενικά θα δείξουμε την καλή ανατροφή μας (για να μην πάνε χαμένα τα Γαλλικά και το πιάνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε).
Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε ψηφοφορίες διαγωνισμούς και ότι άλλο μας προκύψει. Γιατί δεν σας θέλουμε (επειδή δεν είστε) παθητικούς αναγνώστες. Σας θέλουμε να είστε κομμάτι αυτής της προσπάθειας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αναγνωστών, που δεν θα καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Όλα όσα γράφονται στο Postlarissa θέλουμε και πρέπει να περνάνε από το κόσκινο σας και να δέχονται την αυστηρή κριτική σας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να σας δώσουμε αυτό που σας ανήκει. Ένα πολύ καλό, ΔΙΚΟ ΣΑΣ, περιοδικό. Και αρχίζουμε από σήμερα με δυο ενδιαφέροντα άρθρα της Ψυχολόγου Βασιλικής Κουλουψούζη και του συγγραφέα Γιώργου Ραΐλη (εντάξει και ένα δικό μου), μια συνέντευξη του πιο έμπειρου Εθελοντή της Λάρισας και εκπαιδευτή Εθελοντών Ξενοφώντα Λέτσα, την παρουσίαση μιας συγγραφέως που τάραξε να νερά της πόλης, της Ιωάννας Γκανέτσα και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα και την ειδησεογραφία των ημερών.    
Τελειώνω με την ευχή το site αυτό να σας ξεσηκώνει από την καρέκλα σας, αλλά να μην σας διώχνει από τον υπολογιστή σας..
Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.
Σ.Σ. Στο πρώτο αυτό κείμενο χρησιμοποιήθηκαν κάποιες φράσεις από προηγούμενο editorial μου, ενός έντυπου τεύχους. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί και αυτό είναι το πρώτο editorial μιας νέας κατάστασης, μιας νέας εποχής.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων