Μαΐου 27, 2020

«Ερχόμαστε!»: Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα (Photos) Featured

Εκτενώς ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ με τις ανακοινώσεις για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ο βρετανικός Guardian κάνει λόγο για «διαβατήριο ασφαλείας και αξιοπιστίας», με το αμερικανικό ABC να γράφει για την επιστροφή της «πολυαναμενόμενης τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα». Η Ελλάδα γίνεται παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας, σύμφωνα με το BBC, ενώ αναφέρει πως η χώρα μας θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιούν τεστ για τον κορωνοϊό.

 Ανάλογο δημοσίευμα και στην ηλεκτρονική έκδοση του Bloomberg, το οποίο παραθέτει τα νέα της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει πως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή από την ελληνική κυβέρνηση η λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί η υποδοχή τουριστών στην πρώτη αυτή φάση.H γαλλική Le Figaro αναφέρει: «Το σλόγκαν της Ελλάδας για τον τουρισμό "πρώτα η ασφάλεια"».

Με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει ξανά την τουριστική σεζόν στα μέσα Ιουνίου και τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου» το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Το Reuters κάνει λόγο για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως μέρος της προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού και σημειώνει την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται στους επισκέπτες και την τήρηση των ελληνικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Την έναρξη της τουριστικής περιόδου προβάλλουν και οι New York Times και των διεθνών απευθείας πτήσεων προς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων