Αυγούστου 06, 2020

Βρετανία: Αναθεωρεί προς τα πάνω τον αριθμό των νεκρών

Προς τα πάνω αναθεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 46.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τα μέσα Μαΐου με πιθανή ή επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου τον νέο κορωνοϊό, πολύ περισσότεροι δηλαδή από όσους αναφέρει ο απολογισμός των υγειονομικών αρχών, υποστηρίζει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).
Σύμφωνα με την ONS, 42.173 θάνατοι στους οποίους εμπλέκεται η Covid-19 καταγράφηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία έως τις 15 Μαΐου. Στη Σκοτία, 3.546 θάνατοι που συνδέονται με την πανδημία είχαν καταγραφεί έως τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, και στη Βόρεια Ιρλανδία, 664 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια αυτή είχαν καταγραφεί έως τις 20 Μαΐου. Με τα στοιχεία αυτά ξεπερνά τις 46.000 ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα και διαφοροποιούνται από τους καθημερινούς απολογισμούς της κυβέρνησης που επικεντρώνεται στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει και έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19.
Ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης χθες, Δευτέρα, έκανε λόγο για σχεδόν 37.000 θύματα της πανδημίας. Από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των επιπλέον θανάτων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 60.000. Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια μειώνονται ωστόσο, με 3.810 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό να καταγράφονται στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Μαΐου, που είναι ο πιο χαμηλός εβδομαδιαίος απολογισμός των έξι τελευταίων εβδομάδων.
Προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα περιορισμού (lockdown). Ορισμένες τάξεις του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού θα ξανανοίξουν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το άνοιγμα καταστημάτων που δεν πωλούν τρόφιμα, αναμένεται στα μέσα Ιουνίου.

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων