Μαρτίου 21, 2019

Νοσοκόμα δηλητηρίαζε ηλικιωμένους για να μην πεθάνουν στη βάρδιά της

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ιαπωνίας η ομολογία μιας νοσοκόμας ότι έβαζε δηλητήριο στους ορούς ασθενών, προκαλώντας, όπως πιστεύει η αστυνομία, δεκάδες θανάτους στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν προ διετίας.

Η ηλικίας 31 ετών Αγιούμι Κουμπόκι συνελήφθη το Σαββατοκύριακο ως ύποπτη για τη δολοφονία του 88χρονου Σόζο Νισικάουα, με την έγχυση απολυμαντικού στον ορό του, την περίοδο που εργαζόταν στο νοσοκομείο Ογκούτσι της Γιοκοχάμα.

Η Κουμπόκι ομολόγησε ότι δηλητήριασε άλλον έναν 88χρονο ασθενή και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ενδέχεται να έστειλε στον άλλο κόσμο άλλους είκοσι ασθενείς με την ίδια μέθοδο. Εκείνο, όμως, που σόκαρε περισσότερο τους ανακριτές ήταν το πώς δικαιολόγησε τις πράξεις της. Όπως είπε, δεν ήθελε να αντιμετωπίζει τους πενθούντες συγγενείς των ηλικιωμένων ασθενών κι έτσι φρόντιζε να πεθαίνουν όταν η ίδια απουσίαζε από τη δουλειά της.

Συνολικά 48 ασθενείς πέθαναν υπό ασυνήθιστες συνθήκες σε διάστημα ενός τριμήνου στο νοσοκομείο το 2016, οι πέντε εξ’ αυτών μέσα σ’ ένα 24ωρο!

Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, όταν εντοπίστηκαν ίχνη του απολυμαντικού στις σορούς των δύο 88χρονων και στη στολή εργασίας της Κουμπόκι.

Η νοσοκόμα είπε στους ανακριτές ότι στοχοποιούσε μόνον τους βαριά αρρώστους, αλλά μεταξύ των θυμάτων ήταν και κάποιοι που η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή...

 

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων