Ιουλίου 06, 2020

Το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας στο Αστεροσκοπείο

Ομάδα προσκόπων από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του  Δήμου Λαρισαίων, όπου ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά προγράμματα και τις δραστηριότητές του.

Με το τηλεσκόπιο παρατήρησαν τον πιο λαμπρό αστέρα στον αστερισμό του Κύκνου , τον κυανόλευκο υπεργίγαντα Ντένεμπ. Επίσης, παρακολούθησαν βιντεοταινία σχετικά με τις εξωτικές «μελανές οπές». Στο τέλος της επίσκεψης πήραν μαζί τους ενημερωτικά έντυπα με πληροφορίες για τον Ήλιο, τη Σελήνη και αστρικό χάρτη.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για τους προσκόπους να γνωρίσουν το έργο ενός επιστημονικού οργανισμού, όπως το Αστεροσκοπείο, να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν και να ανακαλύψουν τη γοητεία που προκαλεί στον άνθρωπο η προσπάθεια της αποκάλυψης των μυστικών του σύμπαντος.

Η ομάδα των προσκόπων είχαν επικεφαλής τον βαθμοφόρο Τσέκο Βασίλειο. Στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας τους υποδέχθηκε ο κ. Ιωάννης Χουϊνάβας, ο οποίος μετέφερε και τις θερμές ευχές από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δεληγιάννη Δημήτριο και την Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα για καλή πρόοδο με επιτυχίες στα μαθήματά τους.

 

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων