Μαΐου 21, 2019

Συνάντηση τριτέκνων με Θ. Νασιακόπουλο για μείωση δημοτικών τελών

Δεκεμβρίου 06, 2018

Την Τρίτη το απόγευμα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας συναντήθηκε με τον κ. Αθανάσιο Νασιοκόπουλο, δήμαρχο Κιλελέρ.

Από του τριτέκνους η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Δημήτρη Γκόβαρης (πρέοδρος), Μουζήθρα Λεωνίδα, Μπουλούμπαση Δημήτρη, Λία Κουλίζη και Ντίνο Μακά.

Στον δήμαρχο δόθηκε υπόμνημα, έγινε συζήτηση σε θετικό κλίμα. Ο δήμαρχος ήταν θετικός στην μείωση των τελών ύδρευσης στους τριτέκνους με εισοδηματικά κριτήρια.

Ο σύλλογος τριτέκνων θα συνεχίσει τις επαφές σε τοπικό επίπεδο και τους υπόλοιπους δημάρχους ενόψει του Δεκεμβρίου με σκοπό  την   ελάφρυνση του καθημερινού κόστους διαβίωσης μιας πολυμελούς τρίτεκνης οικογένειας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων με θέμα «Μείωση ή Απαλλαγή  Δημοτικών Φόρων ή Τελών» επισημαίνονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι, με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου  117 /2013, και 465/2016 έγγραφα μας, προσπαθώντας να στηρίξουμε την τρίτεκνη οικογένεια, σας είχε ζητηθεί κατά το παρελθόν μείωση Δημοτικών Φόρων ή Τελών κατά 50%. Σήμερα επανερχόμαστε με το ίδιο αίτημα καθότι στις 21 Φεβρουαρίου 2016, ψηφίστηκε ο Νόμος 4368/2016, ο οποίος τροποποιεί προγενέστερες συναφείς διατάξεις του άρθρου 202 του Ν.3463/2006. Ο ανωτέρω νόμος  αναφέρει στο Άρθρο 13 << Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους …..>>.

Παρακαλούμε όπως τεθεί υπόψη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να κάνει χρήση του δικαιώματος που η νομοθεσία του παρέχει, και να λάβει μια γενναία απόφαση για μείωση ή  απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρων των τρίτεκνων, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάσχεσης της καθοδικής πορείας προς την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί την τρίτεκνη οικογένεια  η οικονομική κρίση.

Αναμένουμε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, να εισάγει το αίτημα προς συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη του την αναγκαιότητα της υποβοήθησης της επιβίωσης των τρίτεκνων οικογενειών μέσω των απαλλαγών τους από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, ακολουθώντας την πρακτική που ήδη έχουν εφαρμόσει και έτεροι Δήμοι της χώρας, όπως ο Δήμος Πατρέων, Κορίνθου, Φυλής, Θεσσαλονίκης  και άλλοι:

Γνωρίζουμε ότι το αίτημά μας αυτό δεν θα σας αφήσει αδιάφορους μιας και σε προηγούμενη συνάντηση είχατε εκφραστεί θετικά υπέρ του αιτήματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή».

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων