Ιουλίου 04, 2020

Μπαργιώτας: Μια τρύπα στο νερό η νέα ΚΥΑ για το κάπνισμα

Φεβρουαρίου 14, 2019

Σε δήλωση του Κώστα Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και υπεύθυνου του τομέα υγείας, επισημαίνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ υποκρισίας. Μετά το τράβηγμα του αυτιού από τον Επίτροπο για την Υγεία της ΕΕ, κ. Β. Αντριουκαΐτις, για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστού νόμου και μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του κ. Πολάκη ότι «ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στο χώρο της υγείας από το τσιγάρο», το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να παρουσιάσει «έργο». Η νέα ΚΥΑ (2986/2019) περί καθορισμού «όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων» καθιερώνει τέλος καπνιζόντων και αυστηροποιεί τα πρόστιμα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι μια τρύπα στο νερό. Πλαίσιο υπάρχει εδώ και χρόνια. Πρόστιμα επίσης. Όμως, και ο νόμος και οι προηγούμενες ΚΥΑ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, πρόστιμα δεν επιβάλλονται και όλοι αναζητούν «παραθυράκια». Άλλωστε, αν το πρόβλημα λυνόταν με ΚΥΑ και εγκύκλιο, θα είχε λυθεί ήδη από την προηγούμενη, που σημειωτέον καλούσε τα αρμόδια όργανα να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να επιδεικνύουν αυστηρότητα στην τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, πρέπει να αλλάξει άρδην το ελεγκτικό σύστημα».

 

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων