Σεπτεμβρίου 29, 2020

Μάξιμος: «Επιμένετε στην αριστεία σε μια εποχή επιβράβευσης της φυγοπονίας»

 «Χαίρομαι γιατί ο «Μικρός Ευκλείδης» μάς ενώνει, σε αντίθεση με τον άλλο, του υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο έχουμε έντονη αντιπαράθεση». Με αυτό το λογοπαίγνιο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος άρχισε τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας - Παράρτημα Λάρισας για την βράβευση των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νομού, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος σε γονείς, παππούδες, μαθήτριες και μαθητές που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, συνεχάρη «τα παιδιά που διακρίθηκαν και τους γονείς που τους στηρίζουν στο ταξίδι της γνώσης! Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν πρωτίστως στην Μαθηματική Εταιρεία, γιατί με αυτούς τους διαγωνισμούς προάγει την ευγενή άμιλλα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας, σε μια εποχή απαξίας της αριστείας και επιβράβευσης της φυγοπονίας και της ήσσονος προσπάθειας. Επιβεβαιώνετε, έτσι, τη σοφία της ρήσης των αρχαίων ημών προγόνων “τα αγαθά κόποις κτώνται”».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε «στην αξία της δημόσιας παιδείας, καθώς το δημόσιο σχολείο είναι αυτό που δίνει δυνατότητες σε παιδιά από φτωχά ή μεσαία κοινωνικά στρώματα να έχουν ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Και όσο κι αν ασκούμε κριτική -και ορθώς- για τις παθογένειες των πανεπιστημίων μας δεν είναι τυχαίο ότι γιατροί, μηχανικοί, επιστήμονες που αναγκάστηκαν λόγω κρίσης να φύγουν από τη χώρα προς ανεύρεση εργασίας πετυχαίνουν λαμπρές καριέρες στο εξωτερικό. Το στοίχημα είναι σύντομα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επάνοδό τους στην πατρίδα».

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων