Δεκεμβρίου 13, 2019

Ευαγγελία Λιακούλη: «Επιτέλους επανασυστήνεται το Γαστρεντερολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λάρισας»

«… σε ό,τι αφορά τη γαστρεντερολογική κλινική, βεβαίως και υπάρχει βούληση να μεταφερθεί μία γαστρεντερολογική κλινική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν τεχνικά ζητήματα τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα τα επιλύσουμε με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, διότι χρειάζεται τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου της Λάρισας…», απάντησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δια στόματος του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην από 22/10/2019 επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό  Νοσοκομείο Λάρισας (Γ.Ν.Λ.), και κυρίως στην ανάγκη άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας του Τμήματος Γαστρεντερολογίας.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω τμήμα είχε κατ’ ουσία πάψει να υφίσταται εντός των δομών του Γ.Ν.Λ., έχοντας σχεδόν απορροφηθεί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ.). Ωστόσο, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κρίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε τον σχεδιασμό για τη δημόσια υγεία στο Νομό Λάρισας είχε ρυθμίσει νομοθετικά την επαναφορά του Γαστρεντερολογικού στο Γ.Ν.Λ., ενώ εκκρεμούσε μόνο μια τελική, τυπική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ήδη από την πρωτολογία της η Ευαγγελία Λιακούλη παραδέχθηκε πως η απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των θεσμικών φορέων του Νομού, (Περιφέρεια, Δήμος, ιατροί, νοσηλευτές, βουλευτές), οι οποίοι συνδυαστικά συνέδραμαν στην ευαισθητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου το θέμα να «βγει από τον πάγο» και να υπάρξει ουσιαστική λύση του.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων