Ιουλίου 06, 2020

Υπό κατάληψη το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο – Αντιδράσεις για την εκδήλωση της «Λαρισαίων Κοινόν»

Υπό κατάληψη τελεί από το μεσημέρι της Τετάρτης το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site, “αυτή τη στιγμή κόσμος, αντιφασίστες, αντιφασίστριες, μετά από απόφαση συνέλευσης, έχουμε μπει στο Χατζηγιάννειο στο κέντρο της Λάρισας και θα μείνουμε εδώ μέχρι το βράδυ ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση της ρατσιστικής δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Κοινόν . Καλούμε 15:00 ανοιχτή συνέλευση, καλούμε κόσμο να στηρίξει άμεσα… ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Υ.Γ. όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες εντός χώρου συνεχίζονται κανονικά.”
Υπενθυμίζεται πως η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» διοργανώνει ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας για απόψε στις 8 το βράδυ με θέμα “Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή”με ομιλητές τους Ρωμανό Κωνσταντίνο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων “Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση”, “Ελληνιστικό Ισλάμ” κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του Μεταναστευτικού.
“Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ”
“Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά, βασιζόμαστε στη νομιμότητα” δήλωσε στο onlarissa.gr αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής της “Λαρισαίων Κοινόν” Κώστας Βαϊούλης, με αφορμή την κατάληψη του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου από ομάδα αναρχικών, με στόχο να ματαιωθεί η βραδινή εκδήλωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
“Έχουμε επισκεφθεί τόσο τον εισαγγελέα όσο και την αστυνομία ζητώντας την εφαρμογή του νόμου. Το βράδυ θα πάμε κανονικά για να γίνει η εκδήλωση. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους” συμπλήρωσε.
Σε σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε, αναφέρονται τα εξής: “Η Δημοτική Παράταξη “Λαρισαίων Κοινόν ανακοινώνει στους Πολίτες της Λάρισας ότι η προγραμματισμένη ΝΟΜΙΜΗ εκδήλωση με θέμα “Μεταναστευτικό: Υπόγεια Εισβολή και Τοπικές Κοινωνίες” θα γίνει κανονικά, όπως έχει ανακοινωθεί. παρά την τρομοκρατία των γνωστών-αγνώστων.
Η Αστυνομία ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οφείλουν να πράξουν ό,τι απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο, ώστε να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη διενέργεια της.
Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους. Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την τραμπούκικη και προβοκατόρικη ενέργεια των κατευθυνόμενων μπαχαλάκηδων και τους πολίτες της Λάρισας να διατρανώσουν με την παρουσία τους μαζί μας ότι η Λάρισα δεν είναι χώρος παρανομίας και αναρχίας”.

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων