Μαΐου 26, 2020

Επεισόδια στο Χατζηγιάννειο: Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να το εκκενώσουν από τους καταληψίες

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα, στις 5 το απόγευμα το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος από τους καταληψίες.

Υπενθυμίζεται πως ομάδα αντιεξουσιαστών έκαναν κατάληψη στο Χατζηγιάννειο προκειμένου να εμποδίσουν την πραγματοποίηση ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» που είναι προγραμματισμένη για τις 8  το βράδυ με θέμα: “Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή”με ομιλητές τους Ρωμανό Κωνσταντίνο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων “Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση”, “Ελληνιστικό Ισλάμ” κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του Μεταναστευτικού.
Στο μεταξύ μέσω ανάρτησης σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site έγινε κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση το μεσημέρι της Τετάρτης με σκοπό να αποτραπεί η εν λόγω εκδήλωση: «αυτή τη στιγμή κόσμος, αντιφασίστες, αντιφασίστριες, μετά από απόφαση συνέλευσης, έχουμε μπει στο Χατζηγιάννειο στο κέντρο της Λάρισας και θα μείνουμε εδώ μέχρι το βράδυ ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση της ρατσιστικής δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Κοινόν . Καλούμε 15:00 ανοιχτή συνέλευση, καλούμε κόσμο να στηρίξει άμεσα… ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Υ.Γ. όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες εντός χώρου συνεχίζονται κανονικά.”
Από την πλευρά της η «Λαρισαίων Κοινόν» είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την εκδήλωση με τον επικεφαλής της κ. Βαϊούλη να δηλώνει νωρίτερα στο onlarissa.gr: “Έχουμε επισκεφθεί τόσο τον εισαγγελέα όσο και την αστυνομία ζητώντας την εφαρμογή του νόμου. Το βράδυ θα πάμε κανονικά για να γίνει η εκδήλωση. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων