Ιουλίου 14, 2020

Συγκίνηση και γέλιο στην εκδήλωση της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ για τον Βασίλη Πιπέρη Featured

Δεκεμβρίου 13, 2019

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ η οποία ήταν αφιερωμένη στον Λαρισαίο τετραπληγικό μουσικό Βασίλη Πιπέρη

και στον αγώνα του για την πλήρη αποκατάστασή του. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν “ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Από τον θάνατο στη ζωή” και είχε  σαν θέμα της την περίοδο αποκατάστασης μετά από ένα συμβάν με αφορμή την εννιάχρονη περιπέτεια του Βασίλη Πιπέρη.

Για την περιπέτεια του μίλησαν οι  Δήμητρα Μαλάκου (Φυσίατρος), Κώστας Πουρνάρας (Φυσικοθεραπευτής), και η Ολυμπία Καλαμπαλίκη Ψυχολόγος). Οι τρείς ομιλητές αναφέρθηκαν στον αγώνα που έγινε για την αποκατάσταση του Βασίλη αλλά και σε αστεία περιστατικά που έζησαν μαζί του. Με λιτό και κατανοητό τρόπο εξήγησαν τις δυσκολίες της περιόδου αποκατάστασης αλλά και την χρησιμότητα της ενώ έδειξαν εικόνες από την δύσκολη πορεία της επαναφοράς του Βασίλη Πιπέρη.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ Φώτης Βακιρτζηδέλης αναφέρθηκε στις δράσεις και την φιλοσοφία της, ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα στη συγγραφέα Άννα Κορτέση για την Εθελοντική προσφορά της στον Σύλλογο.
Μετά τις ομιλίες των τριών επιστημόνων η συγγραφέας Άννα Κορτέση διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της ¨ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ¨ το οποίο έχει κεντρικό ήρωα τον Βασίλη Πιπέρη, ενώ φανερά συγκινημένη έκανε αναφορά στην τριετία που έζησε στην Λάρισα και την συμμετοχή της σε όλες τις δράσεις της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Άννα Κορτέση είναι Στρατιωτικός, σήμερα ζει στην Αμαλιάδα και ήρθε ειδικά για να τιμήσει τον Βασίλη Πιπέρη και όπως είπε ομιλία της να ξαναζήσει αξέχαστες στιγμές με τους εθελοντές της  Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ  
Απόσπασμα από το βιβλίο διάβασε και ο συντονιστής της, εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιάτσιος.
Και ενώ ενώ το κλίμα είχε φορτιστεί συγκινησιακά ήρθε η σειρά του Βασίλη Πιπέρη να μιλήσει. Με το γνωστό χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του σκόρπισε γέλιο αλλά και πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχικής δύναμης.
Την εκδήλωση κάλυψε με αριθμό Εθελοντών της η ΕΟΔΥΑ παρέχοντας υγειονομική κάλυψη αλλά και βοηθώντας σε ότι άλλο χρειάστηκε σε όλη την διάρκεια της βραδιάς. Δεν είναι τυχαίο που αυτή την στιγμή η ΕΟΔΥΑ είναι η πιο ενεργή Εθελοντική ομάδα στη Λάρισα.
Τον Βασίλη Πιπέρη τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του. Ο Γιάννης Σερβετάς που ήρθε στην Λάρισα ειδικά για την βραδιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Γ. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δικηγόρος Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, αντιπροσωπεία του Συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης”, ο συγγραφέας Γιώργος Ραίλης, ο στιχουργός και τραγουδιστής Θωμάς Αστερίου. Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία δυο ΑΜΕΑ, του επτά φορές Πανελληνιονίκη στο ακόντιο Μπάμπη Βαρυτιμίδη και του Κώστα Δεμερτζή.
Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε από την Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ δωρεάν το βιβλίο της Άννας Κορτέση ¨ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ¨ ενώ η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία της.
Ήταν μια εκδήλωση για την οποία όλοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια και ζήτησαν από τα μέλη της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ να διοργανώνουν πιο συχνά τέτοιες δράσεις

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων