Φεβρουαρίου 23, 2019

Στο αεροσκάφος για Ελλάδα το σκήνωμα του Ιγνατίου Featured

Αεροσκάφος τύπου  Cargo επιστρατεύτηκε προκειμένου να μεταφερθεί το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κύρου Ιγνατίου στην Ελλάδα. Η πτήση ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας από τις ΗΠΑ και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Κωνσταντινούπολη που θα γίνει αλλαγή αεροσκάφους.

Αφού το σκήνωμα φτάσει στη Θεσσαλονίκη θα προετοιμαστεί ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά του οδικώς προς την Λάρισα.

Η υποδοχή του σκηνώματος αναμένεται να γίνει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίο στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως στο Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί τρισάγιο από Ιερείς της πόλης και θα γίνει ανάγνωση του Ευαγγελίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα τελεστεί αγρυπνία στην οποία θα χοροστατήσει ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και άλλοι δύο Ιεράρχες.

Την Παρασκευή το πρωί θα τελεστεί στο Άγιο Αχίλλιο Θεία Λειτουργία με ανάγνωση του Ευαγγελίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρξει ξανά αγρυπνία.

Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία που θα χοροστατήσουν περίπου Ιεράρχες. Ακολούθως αναμένεται η έλευση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ώστε στις 11 το πρωί να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Στην εξόδιο Ακολουθία θα χοροστατήσουν συνολικά 50 Ιεράρχες. Στην συνέχεια θα υπάρξει μικρή περιφορά στους δρόμους γύρω από το Άγιο Αχίλλιο και ακολούθως θα γίνει η ταφή του πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού όπως έχει ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων