Μαρτίου 23, 2019

Αυτή η παραλία στην Πάτμο είναι ...διαμάντι

Ένα από τα πιο ξακουστά παραλιακά διαμάντια της Πάτμου είναι η Λάμπη στα βορειοανατολικά του νησιού με τα πολύχρωμα βότσαλά της.

Κάτι που κάνει τη Λάμπη να λαμπυρίζει κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, απ’ όπου αντλεί εξάλλου και το όνομά της. Εξίσου πολύχρωμοι και με ενδιαφέροντα σχήματα είναι και οι βράχοι στα δεξιά της ακτής, καμιά αμφιβολία.

4_750343561

Αυτά τα σπάνια πολύχρωμα πετραδάκια, σε περίεργους φυσικούς σχηματισμούς και υπέροχα χρώματα, έχουν μετατρέψει την παραλία σε δημοφιλέστατο πόλο έλξης, καθώς προσφέρει κάτι διαφορετικό σε όρους ιδιαιτερότητας.

2_755069215

Η παραλία είναι μεγάλη και παρέχει φυσική σκιά από τα αλμυρίκια, ταΐζοντας ταυτοχρόνως και τους πεινασμένους λουόμενους στην ταβέρνα που βρέχεται από το κύμα.

1_755068795

Κρυστάλλινα νερά, πανέμορφο τοπίο και εύκολη πρόσβαση την έχουν κάνει ακαταμάχητη στους παραθεριστές, που πήραν ωστόσο γερές δόσεις από τα υπέροχα βότσαλά της και το φυσικό της κάλλος έφτασε να απειλείται. Γι’ αυτό και απαγορεύονται πλέον οι ιδιωτικές συλλογές με τα λαμπυρίσματα της Λάμπης…

3_755068792

Γιατί να πας: για τα πολύχρωμα και σπάνια βότσαλά της! Αντιστάσου πάντως στο να πάρεις κι εσύ μερικά, σε λίγο δεν θα έχει για κανέναν.

Πηγή: newsbeast.gr

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων