Ιουλίου 07, 2020

Πώς θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του κοντού παιδιού

Μήπως το παιδί σας είναι το πιο κοντό στην τάξη; Υπάρχουν τρόποι να το κάνετε να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του και το σώμα του.

 

Ακούστε και ταυτιστείτε. Όταν το παιδί αναφέρει το ύψος του και δεν είστε σίγουρη για το πώς να ανταποκριθείτε, σκεφτείτε ότι μπορεί να μην περιμένει να ακούσει μία λύση από εσάς. Μπορεί απλώς να θέλει να το ακούσετε. Επαναλάβετε αυτό που σας είπε και καθησυχάστε το ότι ακόμα αναπτύσσεται και ότι κάποια παιδιά μεγαλώνουν και ψηλώνουν πιο γρήγορα.

Παρακολουθήστε τα υπόγεια σημάδια. Μπορεί να μην σας λέει ότι νιώθει άβολα με το ύψος του, αλλά ίσως το εντοπίζετε στη γλώσσα του σώματός του. Τα παιδιά που νιώθουν άβολα επειδή είναι πολύ ψηλά, ίσως καμπουριάζουν ώστε να φαίνονται στο ίδιο ύψος με τους άλλους. Τα πιο κοντά παιδιά μπορεί να αποφεύγουν τα ψηλότερα επειδή ντρέπονται. Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει τέλειο ύψος.

Προβάρετε μία απάντηση. Αν έχει βαρεθεί να ακούει ‘τι μικρούλι και γλυκούλι’ ή το κάνουν μικρότερο ηλικιακά λόγω ύψους και βλέπετε ότι στενοχωριέται, μπορείτε να του προτείνετε κάποιες απαντήσεις που ταιριάζουν στη δική του προσωπικότητα.

Πηγή: vita.gr

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων