Print this page

Το Μαγικό Κλειδί για το παιδί Featured

Μαΐου 11, 2018

"Το Μαγικό Κλειδί για το παιδί"
Επιμέλεια στήλης: Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου

"Το Μαγικό Κλειδί για το παιδί" είναι μια σελίδα του Postlarissa.gr αφιερωμένη στα παιδιά μας.
Επιμελείται και παρουσιάζει η παιδαγωγός & συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου συνεργαζόμενη με μια υπέροχη ομάδα παιδαγωγών , συγγραφέων, ψυχολόγων, εμψυχωτών, διατροφολόγων & πολλών άλλων προσωπικοτήτων που αγαπούν, σέβονται το παιδί & φροντίζουν γι 'αυτό.


Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι μια ονειροπόλα παραμυθού, που λατρεύει τη μουσική, με καταγωγή από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κειμενογράφος, εκφωνήτρια, παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΔΕΘ. Υλοποίησε αφιερώματα μόδας στο περιοδικό ELLE, ήταν παλαιό μέλος Σ.Ε.Η. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή από το ΤΗ Λάρισας.
Είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ, και εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών, Υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο ΙΕΚ Αιγέας Εκπαιδευτική, είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου Πρότυπου κέντρου Προσχολικής Αγωγής στη πόλη της Λάρισας. Μητέρα δυο αγοριών, λατρεύει τα παιδιά και πάντα γράφει τους ρόλους γα τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών. Έμμετρα και θεατρικά της κυκλοφορούν στο περιοδικό "Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού" και στην ιστοσελίδα youtube. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ (Inernational Board on Books for Younk People), της γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Τα μουσικά της παραμύθια συναισθημάτων “Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ”, “ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ”, “ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΠΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ” & το βραβευμένο από την UNESCO 'ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ...ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ", ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα και προτείνουν δράσεις που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς έγινε παράσταση με άδεια του ΥΠΕΠΘ οπό τη θεατρική ομάδα “ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ”. Το βιβλίο της ο "ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ" που μιλάει για την πρώιμη παρέμβαση στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού καθώς και το βιβλίο αυτό που έχετε στα χέρια σας κυκλοφορούν υπό την Αιγίδα της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

"ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ
Αυτό το ταξίδι θα γίνει υπέροχο με οδηγό μας το "Μαγικό Κλειδί"  στα παιδικά συναισθήματα. Ξεκινώντας απο μας τους μεγάλους, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πως  η διαπαιδαγώγηση του μικρού παιδιού μας  πρέπει πρώτα να του  επιτρέπει  ν' ανακαλύψει την προσωπικότητα του και να την ξεδιπλώσει, να του μάθουμε το πως μπορεί είναι ευχαριστημένο από τον εαυτό του κι απ' τη ζωή του. Είναι ουσιαστική ή ανάγκη να θέσουμε τις βάσεις ώστε το αγγελούδι μας να διαμορφώσει χαρακτήρα δυναμικό, ικανό και τολμηρό για  να προσπαθήσει για  όλα όσα του φαίνονται σπουδαία και επιθυμητά. Να μάθει να οικοδομεί με τους άλλους αμοιβαία ωφέλιμες σχέσεις. Να μπορεί να ανταπεξέρχεται & να αντέχει τις  δυσκολίες που θα συναντήσει στη  ζωή του. Όλοι εμείς οι γονείς δεν είμαστε λοιπόν μόνο οι πρώτοι εκπαιδευτές των παιδιών μας , αλλά και οι άνθρωποι που θα τους δώσουμε  πρότυπα & προσανατολισμό στις ζωές τους. Ας θυμηθούμε συντροφιά τα σοφά  λόγια του Ρουσέλ κι ας ξεκινήσουμε με οδηγό μας αυτά, το ταξίδι μας  στις παιδικές ανάγκες & τα συναισθήματα .

ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ....
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική, μαθαίνει να κατακρίνει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα, μαθαίνει να καυγαδίζει.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία, μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή, μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση, μαθαίνει να είναι υπομονετικό.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο, μαθαίνει να εκτιμά.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην δικαιοσύνη, μαθαίνει να είναι δίκαιο.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνει να πιστεύει.
Αν ένα παιδί ζει μέσα σε επιδοκιμασία, μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.
Αν ένα παιδί ζει μέσα σε παραδοχή και φιλία μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.
R. RUSSEL

Αν θέλετε μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στην στήλη γράφοντας τις παρατηρήσεις, τις εμπειρίες, τις προτάσεις ή θέτοντας τα ερωτήματα σας, γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H στήλη είναι μια προσφορά:

 

Σχετικα αρθρα