Ιουλίου 14, 2020

Συγγραφείς και αναγνώστες «μύρισαν» “Το Άνθος της ζωής” της Ιωάννας Γκανέτσα Featured

Δεκεμβρίου 19, 2018

Μια πρωτότυπη ιδέα της Ιωάννας Γκανέτσα έγινε πράξη το απόγευμα της Κυριακής. Σε έναν ιδανικό για τέτοιες εκδηλώσεις χώρο, στο βιβλιοπωλείο “Γραμμή” (Βενιζέλου 25), η Έρη Μπαρούτα φιλοξένησε την Ιωάννα Γκανέτσα και το νέο της βιβλίο  “Το Άνθος της ζωής” (Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ). Η ξεχωριστή νότα ήταν η ενεργή συμμετοχή δέκα συγγραφέων και πολλών αναγνωστών. Η Ιωάννα χαρούμενη αλλά και συγκινημένη παρότρυνε τους καλεσμένους να συμμετέχουν με αποτέλεσμα να γίνουν ενδιαφέροντες διάλογοι και να τεθούν στην συγγραφέα πολλά ερωτήματα.
“Το Άνθος της ζωής”  είναι ένα ερωτικό ψυχογράφημα στο οποίο η Ιωάννα παντρεύει με αρμονικό τρόπο συναισθήματα και συμπεριφορές  ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικό χαρακτήρα θέτοντας επί τάπητος το κορυφαίο ανθρώπινο συναίσθημα, τον έρωτα, αγγίζοντας όλες τις προεκτάσεις του. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όμορφη, μακρινή και “άγνωστη”. Στη Σκωτία.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι συγγραφείς και οι αναγνώστες που μίλησαν για το “Το Άνθος της ζωής”  το έκαναν με ενθουσιασμό αλλά ο καθένας στάθηκε σε διαφορετικό σημείο του βιβλίου κάτι που αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι ένας αλλά ο τρόπος που τον βιώνει ή τον αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ξεχωριστός.  
Την βραδιά συντόνισαν με άψογο τρόπο οι δημοσιογράφοι Ελευθερία Τζανακούλη και Λευτέρης Παπαστεργίου οι οποίοι εκτός από το συντονισμό είχαν και εύστοχες παρεμβάσεις.
Για το “Το Άνθος της ζωής” και την Ιωάννα Γκανέτσα μίλησαν οι συγγραφείς: Έλενα Σαλιγκάρα, Λίνα Βαλετοπούλου, Εύη Γίτσα, Βασίλης Καραναστάσης, Χρύσα Μαστοροδήμου ενώ συμμετείχαν στην συζήτηση οι συγγραφείς  Σοφία Νέμα, Αγγελική Μανούσου, Άννα Μιχίδη, Γιάννης Ζαραμπούκας, Κατερίνα Βασδέκη όπως και πολλοί αναγνώστες.


Μια ξεχωριστή νότα έδωσαν στην όμορφη αυτή βραδιά δυο φίλοι της Ιωάννας που μίλησαν γι’ αυτή. Η Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου  είπε για τη συγγραφέα ότι γνωρίστηκαν  μέσα από το βιβλίο της “Ο έρωτας δε θέλει τίτλο” και δήλωσε φανατική αναγνώστρια της γιατί οι ήρωες της είναι απλοί και γήινοι, καθημερινοί άνθρωποι που ο καθένας θα βρει σ’ αυτούς κομμάτια του εαυτού του.
Ο Φώτης Βακιρτζηδέλης είπε ότι νιώθει ευλογημένος γιατί η Ιωάννα έκανε τα πρώτα της λογοτεχνικά βήματα μαζί του στο must magazine και ότι είναι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό όλη η Ελλάδα θα μιλάει γι’ αυτήν αν συνεχίσει να μας δίνει τέτοια λογοτεχνικά διαμάντια.
Μετά από την ξεχωριστή αυτή παρουσίαση η Ιωάννα Γκανέτσα υπέγραψε βιβλία για τους φίλους της και στα πηγαδάκια που στήθηκαν μετά έδειχνε συγκινημένη όταν όλοι την προέτρεπαν να προχωρήσει σύντομα στην έκδοση του επόμενου βιβλίου της.
Το περιμένουμε… 

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων