Σεπτεμβρίου 27, 2020

Εγκαινιάζεται η 2η έκθεση φωτογραφίας στην Ελάτεια

Τη δεύτερη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Μικρό παιδί σαν ήμουνα...» εγκαινιάζει αύριο Κυριακή 21 Απριλίου  ο δραστήριος Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας και ώρα 18:00

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάμπρος Ζάρρας αναφέρει: «Η Έκθεση περιλαμβάνει 300 φωτογραφίες, από τη νηπιακή μέχρι την εφηβική ηλικία που καλύπτουν την περίοδο από το 1930 μέχρι το 1980.

Αφορούν δηλαδή την εποχή που δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο χωριό, ούτε τηλέφωνο και τηλεόραση στα σπίτια και λίγα χρόνια αργότερα.

Οι φωτογραφίες χωρίζονται στις παρακάτω ενότητες: νηπιακή-παιδική ηλικία, παλιό και νέο Δημοτικό σχολείο (εθνικές γιορτές, ποιήματα-θεατρικά-χοροί, απόκριες, εκδρομές, γυμναστικές επιδείξεις), Κατηχητικό, Πρόσκοποι, σχολή Ραπτικής-Μοδιστρικής στην Ελάτεια, Γυμνάσιο και εφηβική ηλικία. Εκτός από τις σπουδαίες παλιές φωτογραφίες, παρουσιάζονται επίσης και αποδεικτικά σπουδών με πιο παλιό ένα ντοκουμέντο του σχολικού έτους 1937-38.

ην έκθεση επιμελείται ο συγχωριανός μας Γιάννης Μάγγος, εκπαιδευτικός,ο οποίος είχε και την επιμέλεια της πρώτης Έκθεσης που κάναμε πέρυσι την ίδια εποχή με θέμα: «Σήμερα γάμος γίνεται», το αποτέλεσμα της οποίας ως γνωστόν ήταν η πετυχημένη κυκλοφορία από τον Σύλλογο του σχετικού λευκώματος».

Τέλος ο κ. Ζάρρας τονίζει ότι «ο ΜΕΣ Ελάτειας, πάντα αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν να ανεβάσουν το πολιτιστικό επίπεδο του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης μας έκανε γνωστό ότι ο ΜΕΣ Ελάτειας αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους να ετοιμάσουν σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, θα τιμήσει την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης, δασκάλους οι οποίοι  υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας τη δεκαετία του 60.

Η Διάρκεια της Έκθεσης θα ειναι  από 21-4-2019 έως 21-5-2019, και ώρες λειτουργίας, καθημερινά 6-8 μ.μ.

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων