Ιουλίου 14, 2020

Τι να διαβάσεις στις Πασχαλινές διακοπές

Madeline Miller: Κίρκη (Εκδόσεις Διόπτρα)
Η μάγισσα Κίρκη αναδεικνύεται σε μία από τις πιο γοητευτικές και δυναμικές γυναίκες του ανδροκρατούμενου αρχαίου κόσμου και σε αληθινή έμπνευση για όλες τις δυναμικές, ανεξάρτητες γυναίκες του σήμερα. Η Μίλερ την αποκαθιστά και την αποθεώνει υπογράφοντας μία ιστορία ενηλικίωσης και γυναικείας ενδυνάμωσης. Αν αγαπάτε την ελληνική μυθολογία, αυτό είναι το βιβλίο της χρονιάς!

 

Μαριάνα Ενρίκες: Οσα χάσαμε στις φλόγες (Εκδόσεις Πατάκη)
Το σκοτεινό στοιχείο στην καθημερινότητα αναδεικνύει η συγγραφέας από την Αργεντινή με μικρές πινελιές βίας και δεισιδαιμονίας σε ιστορίες με αλλόκοτους και συχνά συμβολικούς πρωταγωνιστές, άνδρες και γυναίκες, με σκηνικό ένα αστικό τοπίο εγκαταλειμμένο και συχνά στοιχειωμένο, δημιουργώντας εικόνες που μένουν στο μυαλό σου για καιρό.

 

 

Claire Cameron: Αιώνιες γυναίκες (Εκδόσεις Floral Books)
Η ιστορία μιας γυναίκας Νεάντερταλ που αγωνίζεται να επιβιώσει 40.000 χρόνια πριν σε αντιπαραβολή με τη ζωή μιας αρχαιολόγου του σήμερα που, ενώ περιμένει το πρώτο της παιδί, βρίσκει το απολίθωμα ενός Νεάντερταλ δίπλα στα οστά ενός Homo Sapiens: συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο γυναίκες η μητρότητα και το ένστικτο της επιβίωσης.

 

Κέλλυ Κουναλάκη: 15 ιστορίες για την απώλεια (Εκδόσεις Βακχικόν)
Ανάμεσα στις μικρές καθημερινές απώλειες αντικειμένων και αισθήσεων, στιγμών και αναμνήσεων, αλλά και τη φθορά της ίδιας της ζωής που κρύβεται σε μικροπράγματα η Κουναλάκη σχολιάζει σε δέκα σύντομα κείμενα τον τρόπο που αφήνουμε την ουσία να χαθεί.

 

Πηγή: marieclaire.gr

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων