Ιουλίου 07, 2020

Άννα Κορτέση: Η Λάρισα είναι ερωτεύσιμη – Σε ένα κομμάτι της ψυχής μου νιώθω Λαρισαία

Η Άννα Κορτέση βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα και δεν έχασα την ευκαιρία να περάσω κάποιες ώρες μαζί της μια και οικογενειακές μας σχέσεις και η κοινή μας πορεία σε Εθελοντικές δράσεις δημιούργησαν μια δυνατή φιλία.

Έζησε τρία χρόνια στην πόλη μας (είναι στρατιωτικός) και άφησε το στίγμα της. Ενεργή Εθελόντρια σε δυο Εθελοντικές ομάδες, το ΠΡΟΣΦΕΡΩ και την Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ (είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ μαζί με τον Βασίλη Πιπέρη τον Κώστα Δεμερτζή και εμένα), συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων εκ των οποίων τα δυο γεννήθηκαν στη Λάρισα και αθλήτρια σκοποβολής στον Ο.Π.Σ. Φαρσάλων με πολλές επιτυχίες σε διασυλλογικούς και Πανελλήνιους αγώνες.
Όταν τη ρώτησα πως και τόσο πάθος με την Λάρισα άρχισε να μιλάει και ήταν χείμαρρος:
«Κατ’ αρχήν η Λάρισα είναι μια απόλυτα ερωτεύσιμη πόλη. Δεν καταλαβαίνεις πως και πότε περνάει στο DNA σου. Ήταν τρία από τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου. Πώς να ξεχάσω τα Σάββατα που με τα παιδιά του ΠΡΟΣΦΕΡΩ μαζεύαμε τα τρόφιμα από τη Λαϊκή για οικογένειες που στηρίζαμε; Τα τελάρα με τα τρόφιμα που κουβάλησα τότε ήταν το πιο “ελαφρύ” βάρος που σήκωσα στη ζωή μου. Πώς να ξεχάσω τις ημέρες που πηγαίναμε στο ANIMUS και κάναμε τις γιορτούλες για παιδιά και γονείς που είχαν ανάγκη να μη νιώθουν μόνοι στον Γολγοθά τους. Θυμάσαι τότε με τα χιόνια πόσες φορές κινδυνέψαμε στον παγωμένο δρόμο; Αλλά έπρεπε να πάμε και πηγαίναμε. Πώς να ξεχάσω τις νύχτες δουλειάς και άγχους που περάσαμε για να βγει το πρώτο βιβλίο – το “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” – για να στηρίξουμε τον αγαπημένο μας Βασίλη Πιπέρη; Πώς να ξεχάσω πως όταν θελήσαμε να το βγάλουμε μόνοι μας, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα, εμφανίστηκαν δυο άνθρωποι και ανέλαβαν από κοινού το κόστος όλης της έκδοσης. Ο Παναγιώτης Τσουμάνης (ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ)  και Λευτέρης Κυριακάκης (Mikel) του οποίους θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά. Πώς να ξεχάσω την συγκινητική συμμετοχή των καλλιτεχνών Χρήστου Παπαχρήστου, Αρετής Παπαναστασίου, Μιχάλη Ζουριδάκη και Αλέξανδρου Τσιωνά που όποτε χρειάστηκε ήταν οι πρώτοι Εθελοντές; Πώς να ξεχάσω την παρουσία των Εθελοντών δίπλα μου στο “Χριστουγεννιάτικο χωριό” του Δήμου Λάρισας παρά το πολικό κρύο; Πώς να ξεχάσω το τρέξιμο και την αγωνία για να διοργανώσουμε συναυλίες ή λαχειοφόρους αγορές για να στηρίξουμε νέους ανθρώπους; Πώς να ξεχάσω ότι για την συμμετοχή μου σε αγώνες σκοποβολής χρειαζόμουν πολλά (ρούχα, αξεσουάρ και υλικά) την στήριξη από το POSTLARISSA που ήταν ο βασικός χορηγός μου;  
Πώς να ξεχάσω την Λάρισα τελικά;»
Και τώρα;
«Τώρα, μετά την μετάθεση μου σε μονάδα της περιοχής, μένω στο Περιστέρι της Αμαλιάδας. Είναι το χωριό του άντρα μου, του Ανδρέα Ροκανά, ένα πανέμορφο μικρό χωριό του Δήμου Ήλιδας. Είναι μια συνειδητή επιλογή που αφορά τον γιό μου Κωνσταντίνο. Μεγαλώνει σε ένα υγιές οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, κοντά στην φύση».
Και η συγγραφή, ο Εθελοντισμός, οι άλλες δραστηριότητες;
«Μεταφέροντας την εμπειρία της Λάρισας κάτι έκανα. Έγραψα δυο βιβλία, το “Για τον… Άγγελο” αφιερωμένο στον Άγγελο Λαδά από το Βαρθολομιό Αμαλιάδας και την ποιητική συλλογή  “Ήλιδα Φωτός” που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό.
Στο Περιστέρι, όλοι κάτοικοι μαζί, δημιουργήσαμε τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου”, ένα πολύ ζωντανό σύλλογο με πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.
Έκανα και το τόλμημα να κατέβω υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές για να βιώσω την εμπειρία. Και είμαι χαρούμενη που περίπου 3600 άνθρωποι με τίμησαν με την ψήφο τους αν και είμαι νέα στον ευλογημένο αυτό τόπο».
Άλλα σχέδια;
«Ένα νέο επαγγελματικό βήμα ξεκινήσαμε με τον σύζυγο μου, τον Ανδρέα, ανοίγοντας  στην Αμαλιάδα το “MAGIC KID'S by Anna Kortesi”, ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα αλλά και ότι άλλο χρειάζεται κάθε παιδί. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Η αγάπη μου για τα παιδιά και η γνώση που απέκτησα από τις ανάγκες του πεντάχρονου γιού μου με οδήγησαν στην επιλογή αυτή».
Κάτι άλλο;
«Ναι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα μου στη Λάρισα. Ήταν τρία χρόνια που ανθρώπους και γεγονότα θα τα έχω κλεισμένα για πάντα στην καρδιά μου. Και από εδώ, από την Ηλεία, τη νέα μου πατρίδα θα στέλνω πάντα την αγάπη και τις ευχές μου σε όλους, κυρίως στους – λίγους ευτυχώς – που με πίκραναν. Θα τελειώσω για την Λάρισα “κλέβοντας” το σύνθημα της αγαπημένης ΑΕΛ. Αγάπη-Έρωτας-Λατρεία είναι για μένα η Λάρισα».
Φώτης Βακιρτζηδέλης
Σ.Σ. Η Άννα Κορτέση “παρέλειψε” να πει ότι αποποιήθηκε τα έσοδα και από τα τρία της βιβλία τα οποία  παραχωρήθηκαν το “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” στον Βασίλη Πιπέρη, το παραμύθι “Νίνα η Λεμονίτα” στο Κρίκειο ορφανοτροφείο της Ι. Μητρόπολης Λάρισας και το “Για τον… Άγγελο” στον Άγγελο Λαδά.  

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΡΤΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

1)Προσφορά γλυκών από την Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ στο Γηροκομείο Λάρισας.

2)Συλλογή τροφίμων από την Ομάδα ΠΡΟΣΦΕΡΩ

3)Με μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην βιωματική δράση “Προσβασιμότητα στην πόλη των ΑΜΕΑ” με συμμετοχή της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ.

4)Με Εθελοντές της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ στη δράση Let's do it Greece το 2018.

5)Κεντρική παρουσιάστρια στην παρουσίαση της φανέλας της Γυναικείας Ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ.

6)Παρουσίαση του βιβλίου “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ”.

7) Παρουσίαση του βιβλίου “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ”  με συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου.

8)Παρουσίαση του βιβλίου “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” στους Γόννους του Δήμου Τεμπών.

9)Παρουσίαση του παραμυθιού “Νίνα η Λεμονίτα”. (Τα έσοδα του βιβλίου παραχωρήθηκαν στο Κρίκειο ορφανοτροφείο της Ι. Μητρόπολης Λάρισας)

10) Μουσικό event στο περίπτερο της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” του Δήμου Λάρισας.

11) Αγώνες σκοποβολής στο σκοπευτήριο Φαρσάλων. Συμμετοχή με τον Ο.Π.Σ. Φαρσάλων.

12) Με το Δ.Σ. της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ στον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Θανάση Παιδή.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 16:57

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων