Απριλίου 20, 2019

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Σεπτεμβρίου 13, 2018

Με δεδομένο σημείο συνάντησης τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα: «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο ανήκει και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Ένα όμορφο, συναρπαστικό και δημιουργικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους έφτασε στο τέλος του! Στη βιβλιοθήκη μας από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν 26 εργαστήρια-δράσεις για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Στα εργαστήρια αυτά η βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε σε εργοστάσιο δεδομένων. Μέσα στη βιβλιοθήκη, που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά, με τη βοήθεια των εμψυχωτών-εθελοντών,  μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από το σύγχρονο, ενώ έμαθαν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο διαδίκτυο. Οι αριθμοί και τα δεδομένα έγιναν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά- ερευνητές, τα οποία παρατήρησαν τα στοιχεία της καθημερινότητάς τους, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό και στον κόσμο των μελισσών. Μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, τα παιδιά ανακάλυψαν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και τελικά ερμηνεία.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, εθελοντές και εμψυχωτές γιορτάσαμε τη λήξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας  Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα: «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Όλοι μαζί θυμηθήκαμε, τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη με την προβολή σχετικής ταινίας  που φτιάξαμε. Επίσης είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφθούμε την έκθεση με τα έργα που έκαναν στις δράσεις τα παιδιά. Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από την εκστρατεία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που ήταν μαζί μας κατά τη διάρκεια των δράσεων και μας ακολούθησαν πιστά και με μεγάλο ενθουσιασμό σε αυτό το ταξίδι κι έκαναν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» μέρος των όμορφων αναμνήσεων των παιδικών τους καλοκαιριών! Επίσης ευχαριστούμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της Καλοκαιρινής μας Εκστρατείας.

Ευχαριστούμε θερμά  όλους όσους βοήθησαν, τους εθελοντές, εμψυχωτές, το προσωπικό της βιβλιοθήκης που με το κέφι, το μεράκι, τη διάθεση για προσφορά και την αγάπη τους για τα παιδιά, ήταν μαζί μας ακούραστα κατά τη διάρκεια των δράσεων, όλο το καλοκαίρι, με μοναδική επιβράβευση τη χαρά, την ευχαρίστηση και το ζωγραφισμένο χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών που συμμετείχαν στις δράσεις μας! Πραγματικά τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Ονόματα (με αλφαβητική σειρά) όλων όσων βοήθησαν, εθελοντών και εμψυχωτών:

Βανιώτη Δέσποινα, Γεωργάκης Βασίλειος, Γουλιδάκης Παναγιώτης, Γκούμη-Βασδέκη Βασιλική, Γκουντής Ευάγγελος, Γκουντουβά Βάγια, Δεληγιάννη Δάφνη, Δραγατογιάννη Παναγιώτα, Ζαρκογιάννης Νίκος, Καλαϊτζόγλου Γιάννης, Καλαμπαλίκη Ελένη, Καρβούνης Αχιλλέας, Κατσιμακλής Ορέστης, Κοντογιάννη Κατερίνα, Κωστή Δέσποινα, Λιόβας Δημήτρης, Λιναρδοπούλου Μαρία, Μακρή Ευαγγελία, Μάνδαλου Βασιλική, Μαχαίρα Δωροθέα, Μητρά Γεωργία, Μιχάλη Μαρία-Ζωή, Ντάβαρος Ιωάννης, Παπουτσή Νάγια, Ραποτίκα Παρασκευή, Συρακούλη Αργυρώ, Συρακούλη Ευαγγελία, Τερτίγκα Ευφροσύνη, Τόσκα Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου, Τσαπραλή Κλεοπάτρα, Τσιαμπαλή Χρυσάνθη, Τσουπλάκης Στάθης, Χριστοφορίδης Χάρης.

Σας ευχόμαστε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη και με σημείο αναφοράς και συνάντησης τη βιβλιοθήκη μας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι! #KE2018gr».

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων