Οκτωβρίου 30, 2020

Κανονικά στο AEL FC ARENA η "πρώτη" της ΑΕΛ Featured

Κανονικά θα διεξαχθεί στο AEL FC ARENA η "πρώτη" προπόνηση της ΑΕΛ, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της "Γήπεδο Λάρισας ΑΕ":

«Σε απάντηση της πρότασης και αναφοράς του κ.Κουγια για την χρήση του γηπέδου επισημαίνουμε τα εξής , το γήπεδο που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε με κρατικά χρήματα και όχι με τραπεζικά και ιδιωτικά κεφάλαια όπως το ΑΕΛ FC ARENA με υποθήκευση της περιουσίας του κ. Πηλαδάκη, άρα είναι άτοπο το να συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα.

Το μεγαλύτερο μέρος του  ανταλλάγματος, το οποίο συμφωνείται, είναι εκχωρημένο στην τράπεζα και όταν ΔΕΝ πληρώνει ο κ. Κούγιας (συμβαίνει πολύ συχνά ) πρέπει πληρώνει ο κ. Πηλαδάκης.

Επειδή σε κάθε τοποθέτηση του ο κ. Κούγιας αναφέρει, ακριβό γήπεδο κλπ αλλά ποτέ όμως τι ακριβώς αφορά αυτό το κοτέτσι (βλ. Κούγιας ) το οποίο χρησιμοποιούσε, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι, υπάρχει η δυνατότητα να μην κάνει χρήση το εστιατόριο και τις καντίνες, τα γραφεία, τις σουίτες, την μπουτίκ καθώς και το ράδιο.

Για την χρήση λοιπόν του γηπέδου, αυτό που τον καεί, με τους συνόδους χώρους (αποδυτήρια κλπ) και παρότι κατά δήλωση του κ. Κούγια έχει αυξηθεί το τηλεοπτικό έσοδο, μειώνουμε το κόστος σε 310.000 ευρώ + ΦΠΑ με λήξη παραχώρησης έως 15-6 κάθε επόμενου έτους, συν καθαρισμό, ευθύνη επισκευής ζημιών και φθορών, συντήρηση χλοοτάπητα, ασφαλιστήριο.

Τέλος η προπόνηση σήμερα θα γίνει κανονικά με απόφαση του κ. Πηλαδάκη, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, μόνο και μόνο γιατί σέβεται την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα.

Δυστυχώς όμως από αύριο το γήπεδο θα κλείσει .

Οι  δημόσιες διαπραγματεύσεις δεν αποτελούν επιλογή μας και τις θεωρούμε ανούσιες και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα» .

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, είχε προηγηθεί η χθεσινή ανακοίνωση της "Γήπεδο Λάρισας ΑΕ" που ανέφερε:

Χαιρόμαστε που ο κ Κούγιας συμφώνησε στην αυτονόητη διάκριση του «άμεσου» από το «έμμεσο». Είναι έμμεσος μέτοχος της ΠΑΕ, αφού δεν τις κατέχει άμεσα αλλά μέσω άλλης εταιρίας. Όπως είναι και «έμμεσος» νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ, αφού δεν είναι Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος. Μήπως και αυτό δεν είναι αλήθεια;

Οι υποχρεώσεις σας λοιπόν είναι :

 • Από Ετήσιο αντάλλαγμα χρήσης γηπέδου βάση της σύμβασης ορισμένου χρόνου οφειλή 78.722ευρω
 • 2.Απο μίσθωση λοιπών χώρων οφειλή 12.665,63 €
 • Ασφαλιστήριο για τη χρήση του γηπέδου τις ημέρες και ώρες που έχουν συμφωνηθεί με πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο (αστική ευθύνη κλπ), ποσού 22.000.000€.
 • Εξόφληση των οφειλών από μισθώματα ραδιοφώνου οφειλή 5.890€.
 • Αποκατάσταση ζημιών εκτιμώμενου ύψους 10.000€
 • Άρα σύνολο οφειλών . 107.277,63 ευρώ

Γνωρίζετε πολύ καλά κάθε εκκρεμότητα που έχετε απέναντι μας , συνεπώς τα ερωτήματα της τελευταίας ανακοίνωσης σας είναι προσχηματικά . Παρόλα αυτά θα σας επαναλάβουμε τις δικες σας υποχρεώσεις ,η μη τήρηση των οποίων μας αναγκάζει να σας απαγορεύσουμε τη χρήση του γηπέδου

 • Για τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών και χρήσης του γηπέδου κατά τις αγωνιστικές (από 1-9-2016 σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, όπως πρέπει να τροποποιηθεί) :
 • 330.000ευρω αντάλλαγμα για την αγωνιστική 2018-2019 + ΦΠΑ (χρήση γηπέδου ,κερκίδων, αποδυτηρίων κλπ για τους αγώνες της αγωνιστικής 2017-2018 και 1 προπόνηση την εβδομάδα εάν είναι σε καλή κατάσταση ο χλοοτάπητας και μόνο με γραπτή άδεια από την Γήπεδο )
 • καθαρισμός γηπέδου
 • συντήρηση χλοοτάπητα
 • ασφαλιστήριο για το γήπεδο αξίας 22.000.000€ και ασφαλιστήριο Αστικής Ευθύνης για φιλάθλους και παίκτες (διαλυτική αίρεση).
 • ευθύνη επισκευής για ζημιές και φθορές . Πρώτα θα γίνεται η επισκευή και μετά θα δίνεται πρόσβαση στο γήπεδο.
 • ημερομηνία λήξης 25-6 του επόμενου έτους .
 • εκχώρηση του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς εγγύηση της είσπραξης του ανταλλάγματος (εκχώρηση της απευθείας σύμβασης με τη NOVA λόγω λήξης της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης) , ως δικαιοπρακτικό θεμέλιο .
 • Κοινοποίηση στην Γήπεδο της επίσημης συμφωνίας- σύμβασης τηλεοπτικών με την ΝΟVA νέος τυπικός Όρος
 • Για τη συμφωνία Μίσθωσης των λοιπών χώρων (γραφεία , καντίνες , εστιατόριο , χώρο μουσείου, μπουτίκ , σουίτες ) :
 • Εφόσον θέλετε να κρατήσετε τους χώρους τότε : 40.000€ /χρόνο + φπα για καντίνες , εστιατόριο
 • 30.000€/χρόνο + φπα για γραφεία και χώρο μουσείου – εξαιρείται η μπουτίκ
 • Ασφαλιστήριο ως διαλυτική αίρεση
 • Εξαίρεση των χώρων που χρησιμοποιεί η Γήπεδο.
 • Οι Σουίτες παραχωρούνται μόνο για τους αγώνες και εξαιρούνται 10 που παραμένουν στην χρήση ( νομή και κατοχή ) στην Γήπεδο.
 • Λήξη της μίσθωσης αν ακυρωθεί ή δεν παραταθεί η σύμβαση για το γήπεδο.
 • Για τη συμφωνία Μίσθωσης για το ραδιόφωνο :
 • Μίσθωμα : 500+ ΦΠΑ για σουίτες 301-302-303
 • Κοινοποίηση στην Γήπεδο της άδειας λειτουργίας του ραδιόφωνου και τις συμβάσεις εργασίας παραγωγών και εργαζόμενων
 • Λήξη της μίσθωσης αν ακυρωθεί ή δεν παραταθεί η σύμβαση για το γήπεδο.

 Εφόσον τηρήσετε τα παραπάνω θα μπείτε στο γήπεδο και θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε

Με τσαμπουκά στην ξένη περιουσία δεν θα μπείτε. Τέλος".

Και σήμερα το πρωί είχε έρθει η προσωπική δήλωση του κ. ΑΛέξη Κούγια που επισήμανε:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ισχυρίζεται ότι η υπογραφείσα την 1/9/ 2016 σύμβαση καλύπτεται από το νομικό μανδύα της ενοχικής-μισθωτικής συμβάσεως.

Η μισθωτική αυτή σύμβαση ουδέποτε λύθηκε και παραμένει ακόμη και σήμερα ισχυρή, αφού έχουν καλυφθεί όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις που περιβάλλουν την ισχύ της με σπουδαιότερη την εξόφληση όλων των μισθωμάτων-ενοικίων ποσού μέχρι σήμερα 1.224.438€, εκ των οποίων την τρέχουσα περίοδο 642.438€.

Το αναφερόμενο στην ανακοίνωση του Πηλαδάκη δήθεν οφειλόμενο ποσό 78.722€ είναι και αυτό εξοφλημένο, αφού έχει εκχωρηθεί η εξόφληση του μέσω των καταβολών της Nova, οι οποίες έχουν καθυστερήσει να καταβληθούν για τον μήνα Ιούνιο και εκκρεμεί η εκκαθάριση του Ιουλίου και η αξιόπιστη Nova είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταβάλλει.

Άλλωστε από αυτές τις καταβολές εκτός της εκχώρησης προς τη Γήπεδο ΑΕ η ΠΑΕ ΑΕΛ θα εισπράξει το σεβαστό ποσό 132.000€ και το οποίο αποτελεί την πλήρη εξόφληση της Nova για τη σεζόν 2017-18.

Τη νομική αυτή προσέγγιση την έχει αποδεχθεί και η Γήπεδο ΑΕ αφού με έναν από τους καλύτερους νομικούς της Λαρίσης, τον κ. Ευθυμίου, προσήλθε ενώπιον του Πρωτοδικείου Λαρίσης στις 17/5/2018, ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, άρα για ποια σύμβαση παραχώρησης ορισμένου χρόνου αναφέρεται ο Πηλαδάκης στην ανακοίνωση του, όπου και συζητήθηκε η αίτηση- αγωγή της ΠΑΕ ΑΕΛ για μείωση του μισθώματος κατά 50%.

Η απόφαση για αυτό το δικαστήριο αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

Υπό την προϋπόθεση αυτής της εκκρεμότητας και αυτής της νομικής προσεγγίσεως θα ήταν περιττή οποιαδήποτε συζήτηση για τη μίσθωση του AEL FC ARENA, αλλά επειδή οι οπαδοί μας πρέπει να είναι απολύτως ήσυχοι ότι ο κ. Κούγιας δεν βασίζεται στις νομικές του γνώσεις και την επαγγελματική του θέση, αλλά επιθυμεί ξεκάθαρες λύσεις και επειδή δεσμεύτηκε ότι θα κάνει δεκτή την οποιαδήποτε λογική πρόταση προτείνουμε στον Πηλαδάκη, που δεν είναι τσαμπουκάς, ούτε ψευτόμαγκας και όλα όσα έκανε στο παρελθόν τα έκανε από την αγάπη του για την ΑΕΛ, τα εξής:

 1. Για την χρήση γηπέδου, αποδυτηρίων και της στεγασμένης θέσης του πούλμαν παλιάς ιδιοκτησίας του, που αγοράσαμε από το παλιό Καζίνο Ξάνθης, 150.000€+ΦΠΑ, σημειωτέον ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ πληρώνει για τη χρήση όλων των χώρων του Ολυμπιακού Σταδίου και με έσοδα τα οποία ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια το χρόνο (10 εκατομμύρια από την Ευρώπη, 5 εκατομμύρια από τηλεοπτικό συμβόλαιο, μεγάλους χορηγούς, εισπράξεις από προσέλευση 50.000 θεατών στα ντέρμπι) το ποσό των 280.000€.

Εφόσον κατά τους αγώνες της ΠΑΕ προσέρχονται περισσότεροι από 7.000 θεατές (συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων διαρκείας) οι εισπράξεις να διαμοιράζονται κατά ποσοστό 70% για την ΠΑΕ ΑΕΛ και 30% για την Γήπεδο Λάρισας ΑΕ, με παρουσία των εκπροσώπων σας τόσο  κατά την πώληση, όσο και κατά την εκκαθάριση.

 1. Μόνο για τα 4 γραφεία που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ ΑΕΛ στο γήπεδο χωρίς κλιματισμό και θέρμανση ετήσιο μίσθωμα, 10.000€. Άλλωστε τα γραφεία αυτά πριν εγκατασταθούμε εμείς εκεί ήταν εγκαταλελειμμένα και η μόνη που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει είναι η ΠΑΕ ΑΕΛ.

 3.Όσον αφορά για την καφετέρια η οποία επίσης είναι χωρίς θέρμανση και κλιματισμό προτείνουμε αλλά και τα κυλικεία, προτείνουμε ετήσιο μίσθωμα 20.000€, αφού άλλωστε τα καθαρά έσοδα από αυτήν τη χρήση δεν υπερέβησαν τα 10.000€ καθ’ όλη την περσινή περίοδο.

 

 1. Για τη μπουτίκ του γηπέδου λόγω του ότι έχει αποδειχθεί επιχειρηματικά αναποτελεσματική και λόγω του ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ θα λειτουργήσει δική της μπουτίκ στο κέντρο της πόλης, προτείνουμε το ποσό των 200€ ανά παιχνίδι εφόσον λειτουργήσει.

 

 1. Για το χώρο του ραδιοφώνου αποδεχόμαστε την πρόταση για την καταβολή των 500€ το μήνα, μόνο εφόσον το ραδιόφωνο λειτουργεί αφού άλλωστε ο χώρος των σουιτών που είναι εγκατεστημένο, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ούτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

 

 1. Συμφωνώ να εκδοθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τους οπαδούς μας, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να πληρώνω εγώ το ασφαλιστήριο της περιουσίας σου, που άλλωστε είναι και προσωπική σου συμβατική υποχρέωση λόγω των δανείων που πήρες για την κατασκευή του γηπέδου.

 

Σε κάθε περίπτωση και να γίνει και απόλυτα αντιληπτό και από τον κόσμο, είμαι διατεθειμένος να κάνουμε νέα σύμβαση που να μου παραχωρούνται όλοι αυτοί οι χώροι με 250.000 το χρόνο συν ΦΠΑ και συν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ασφάλεια των θεατών.

Αυτά τα ποσά είμαι έτοιμος αύριο να στα εκχωρήσω και να τα εισπράττεις αυτόματα από τη Nova με αυτόματη ανανέωση της μισθωτικής συμβάσεως ή όπως θέλεις εσύ να ονομάζεται εφόσον εξοφλούνται αυτά τα ποσά.

Υ.Γ. Και μην ξεχνάς Κώστα εσύ που τιμάς το λόγο σου και την υπογραφή σου και δεν χρωστάς σε κανέναν ούτε στη Λάρισα ούτε στην Ελλάδα, ότι όταν συμφώνησα να σου καταβάλλω αυτά τα πρωτοφανή ποσά με διαβεβαίωνες ότι θα έχω έσοδα τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ τελικά τα έσοδα της ΠΑΕ ποτέ δεν ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ».

 

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων