Ιουλίου 07, 2020

Κατεβάστε τα ρολά να τελειώνουμε...

Μεγάλες και πολλές διαμαρτυρίες αυτές τις μέρες με την ευκαιρία της Δ.Ε.Θ. Και θα μου πείτε, ποιανού το αυτί ίδρωσε;

Μέτρια συμμετοχή και καμιά τύχη για να πετύχεις κάτι. Ακόμα, όμως, και να μη πετυχαίνει  τίποτα ο λαός, σώζει ένα πολύ σημαντικό πράγμα με αυτές τις μικρές κινητοποιήσεις: την αξιοπρέπεια του. Μια αξιοπρέπεια που κάποιοι μεγαλοαπατεώνες πασχίζουν τόσα και τόσα χρόνια να του την στερήσουν. Εμφανίζεται σήμερα η Ελλάδα να είναι το ρεντίκολο της Ευρώπης. Δηλαδή η χώρα μας εκφράζεται μέσω μιας παρέας λαμογιών κι όχι από τον φιλότιμο εργαζόμενο, τον τίμιο οικογενειάρχη, τον αδιόριστο πτυχιούχο, τον επαναστατημένο νέο. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι, που μας έκαναν ένα πανέμορφο «κωλοδάχτυλο» μέσω γερμανικού περιοδικού (το θυμάστε;), είναι οι άμεμπτοι; Νομίζετε πως μονάχα τα δικά μας πολιτικά «μπουμπούκια» έκαναν την ζημιά; Μάλλον όχι μια και είναι απλά εντολοδόχοι οσφυοκάμπτες. Και αυτό δεν αφορά μόνο την παρούσα ή την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά, όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.
Όμως ας κάνουμε και την αυτοκριτική μας.
Η Ελλάδα βαδίζει προς τον ενδέκατο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Έρχεται ένας “καυτός” χειμώνας. Και οι διαμορφωτές κλίματος, τα πανελλαδικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης) ξεπουλημένα ή υποταγμένα στις διαπλεκόμενες συμβάσεις των ιδιοκτητών τους. Οι “μεγαλοδημοσιογράφοι” με τις βίλες στα Βόρεια προάστια, θλιβερά ανθρωπάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάθε νέο μνημόνιο είναι η σωτηρία μας. Και για να μην προλάβουμε να σκεφθούμε τι παπαριά είπαν ξεκινάει το νέο talent show που θα μας “συναρπάσει”.  Και η Ελένη ρίχνει με νάζι το τιραντάκι να φανεί η ρόγα, επειδή πέφτει η τηλεθέαση.
 Οι ελληνικές πολιτικές εφημερίδες, υποταγμένες σε κάποια συμφέροντα όπως πάντα, στο πιο βαθύ τούνελ της κρίσης, καλύπτουν τα κενά τους ρίχνοντας μέσα και κοσμικά ένθετα.
Και σε προκαλούν με ιλουστρασιόν χαρτί και πολύχρωμες φωτογραφίες.  Κοίτα πρόβατο, τα 17χρονα  ξέκωλα, γόνους πλούσιων μπαμπάδων πώς διασκεδάζουν στα club και στα μπαράκια ή στα μπουζούκια.
 Κοίτα το νεαρό κληρονόμο μεγάλης περιουσίας αγκαλιά με την δίμετρη προκλητική miss τάδε.  
Και μόνο στην περιφέρεια κάποιοι δημοσιογράφοι τιμούν τον τίτλο αυτό και κάποια μέσα στέκονται όρθια. Αλλά στην Πελοπόννησο δεν διαβάζουν POSTLARISSA και εμείς στην Λάρισα δεν διαβάζουμε Thrakinews. Οπότε αυτές οι φωνές χάνονται στα όρια του κάθε Νομού.
Και μένουμε εγώ και εσύ.
Ο δικός σου  μπαμπάς σου έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου; Όχι;
Η μαμά σου ήταν συμβολαιογράφος στα μεγάλα ντιλ ακίνητης περιουσίας; Όχι;
Γνωρίζεις κανένα γενικό γραμματέα υπουργείου, έστω έναν ταμία κόμματος; Όχι;
Ούτε οι δικοί μου. Τι άτυχοι που είμαστε.
Μην στεναχωριέσαι όμως, όλα διορθώνονται. Ξεκίνα τώρα, χτίσε κοιλιακούς, κάνε προσθετικές στήθους, κάνε κάτι. Πάντα αυτοί οι “κύριοι” με τα μαύρα γυαλιά και το πούρο συνοδεύονται από 2-3 χτιστούς και 2-3 δίμετρα ξέκωλα.
Αν δεν είσαι αγοραστής, γίνε τουλάχιστον εμπόρευμα.
Ή πήγαινε σε κάποιον διαγωνισμό για να διεκδικήσεις τον τίτλο miss to xorio mou (ωραία τα Greeklish μου, έτσι;) ή σε ένα talent show και κάνε όνειρα για μεγάλη καριέρα χωρίς κόπο.
Και μετά ακολουθεί τηλεμάρκετινγκ.
Αντικολλητικά τηγάνια, κρέμες για την κυτταρίτιδα και ορθοπεδικά παπούτσια, μόνο 29,99 ευρώ σε 6 δόσεις.
Και μια Ελλάδα αδιόριστη πτυχιούχος, κλείνει τα αυτιά και τα μάτια και πέφτει στο κρεβάτι για μια μονιμοποίηση στο δημόσιο.
Ετοιμάζεται για έναν “καυτό” χειμώνα, πεινασμένη, μπερδεμένη και σε πλήρη σύγχυση δηλώνει αθώα.
Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της πτυχιούχου κόρης μου που δούλευε σερβιτόρα (το κύριο επάγγελμα των πτυχιούχων) μέχρι που έφυγε στο εξωτερικό και μια φίλη μου που είναι αναπληρώτρια δασκάλα στην Αθήνα με μισθό που μόλις καλύπτει το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και το ρεύμα της που δεν γνωρίζει αν θα εργάζεται και την επόμενη χρονιά και κάνει αγώνα για να διεκδικήσει αυτά που πραγματικά δικαιούται..
Αναρωτιέμαι:
Πού είναι η άλλη Ελλάδα; Η Ελλάδα του 10%. Η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας. Η Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού και του πνεύματος. Η Ελλάδα του (αντοπάριστου, για να εξηγούμαστε) αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του θαυμασμού του καλού καγαθού (τι ωραία λόγια!!!). Η Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής και της εξέλιξης. Η Ελλάδα του μέτρου, της μετριοφροσύνης και της σύνεσης. Κι όμως υπάρχει η Ελλάδα αυτή, υπάρχει, αναπνέει και λειτουργεί.
Μόνο που είναι χαμένη στο υπόλοιπο 90% όπως το περιγράφω σ’ αυτό το κείμενο. Αυτό το 90% μαζί με τους πολιτικούς «ηγέτες» μας χρεοκόπησε την Ελλάδα. Και περιμένει την διάσωσή της από το 10% γιατί έχει μάθει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει.
Επειδή όμως αυτό είναι πρακτικά αδύνατο πάρτε την μεγάλη απόφαση. Κατεβάστε τα ρολά σ’ αυτό το μπουρδέλο κράτος που δημιουργήσατε να τελειώνουμε με το μαρτύριο της σταγόνας. Θα είναι η μόνη προσφορά σας από τότε που ιδρύθηκε η πρώτη Ελληνική Δημοκρατία.
Ίσως τότε φανεί η αρχή της ελπίδας...
Φώτης Βακιρτζηδέλης

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 09:47

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων