Ιουλίου 11, 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Ταλαντούχος καλλιτέχνης, αληθινός άνθρωπος… Featured

Ο Χρήστος Παπαχρήστος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της πόλης. Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, ακτιβιστής και “επαναστάτης”. Δεν ξέρεις τι σε κερδίζει περισσότερο σ’ αυτόν. Η φωνή του, ο χαρακτήρας του ή το μόνιμο χαμόγελο του.

Ξεκίνησε να γράφει και να τραγουδάει από το 1994. Το πρώτο (μαθητικό ακόμη) γκρουπάκι του ήταν οι “ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ”  και μετά από τρία χρόνια δημιούργησε τους DEJA VU. Ακολούθησαν οι “ΕΚΤΟΣ ΕΥΑΤΟΥ” και ο πρώτος δίσκος με τίτλο “Γυμνά κορμιά”. Από το 1998 άρχισε η σχέση του με την Αθήνα η οποία τον “κράτησε” το 2002. Μεγάλες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Αδελφοί Κατσιμίχα, οι Απουριμάκ, οι Ενδελέχεια, οι Τσακνής και Μαχαιρίτσας, τα Υπόγεια Ρεύματα και άλλοι. Παρά τις δυσκολίες να μπεις στο σύστημα της μουσικής βιομηχανίας χωρίς συμβιβασμούς αρχίζει η συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα και μοναδικές εμφανίσεις με τον Μάριο Φραγκούλη, την Ελένη Πέτα και την Μαίρη Λίντα.

Και ξαφνικά έρχεται στην ζωή του ο Χατζηνάσιος. Δυο μεγάλοι συνθέτες στο πιάνο και μέση ο Χρήστος για τον οποίο και οι δυο μιλάνε με ενθουσιασμό. Και όταν το μουσικό του μονοπάτι έγινε δρόμος… επιστρέφει στην Λάρισα. Γιατί δεν τον “έπαιρνε” άλλο η Αθήνα. Γιατί ήθελε χρόνο να γράφει τραγούδια, να βλέπει τους φίλους του και να τραγουδάει σε ένα κοινό που το ένιωθε δικό του. Αυτός είναι ο Χρήστος Παπαχρήστος.
Επιστρέφοντας στη Λάρισα αρχίζει μια πολυδιάστατη μουσική διαδρομή που συνεχίζεται με όλο και περισσότερη δημιουργία, με όλο και περισσότερη επιτυχία. Γράφει στίχους και μουσική και ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του έχοντας δημιουργήσει ένα κανάλι στο  youtube. Είναι μια σειρά από πολύ καλά τραγούδια αλλά μερικά είναι – χωρίς υπερβολή - συγκλονιστικά (ακούστε τα ΕΔΩ).
Κάνει live έχοντας επιλέξει σαν “μόνιμη” βάση του τον όμορφο χώρο του The Wall όπου, τώρα το καλοκαίρι, εμφανίζεται κάθε Παρασκευή ενώ κάθε Σάββατο βρίσκεται στο Hotel-Restaurant-Bar ΔΙΑΣ στον Πλαταμώνα. Επίσης κάποιες εμφανίσεις στο Κτήμα Έλενα και στο golden sun-Πολύζος στα Μεσάγγαλα που οι ημερομηνίες τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Έχει μια σταθερή μουσική παρέα εξαιρετικών καλλιτεχνών με την οποία έχουν μια απίστευτη χημεία, κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις του κόσμου. Η Αρετή Παπαναστασίου, ο Μιχάλης Ζουριδάκης και κατά καιρούς ο Μιχάλης Ζαμπούλης είναι τα μουσικά alter ego του Χρήστου Παπαχρήστου.  Ξεχωριστές όμως είναι και οι εμφανίσεις του με τον εκπληκτικό Αλέξανδρο Τσιωνά με τον οποίο αποτελούν το κορυφαίο μουσικό δίδυμο της πόλης. Το σημαντικότερο για όλη αυτή την μουσική παρέα είναι η μακρόχρονη φιλία τους και το πάθος τους για την μουσική κάτι που δημιουργεί ένα αρμονικό δέσιμο και ένα εκρηκτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που το εισπράττουμε εμείς σε κάθε εμφάνιση τους.


 Όμως ο Χρήστος Παπαχρήστος, όπως και όλοι οι μουσικοί της παρέας, δεν μένουν αμέτοχοι στα κοινωνικά προβλήματα και στον ανθρώπινο πόνο. Έχουν άπειρες Εθελοντικές παρουσίες σε ανθρωπιστικές εκδηλώσεις. Η μεγάλη συναυλία που έγινε στον “Μύλο 1927” για την μικρή Ελένη στηρίχθηκε σε μια ιδέα του Χρήστου Παπαχρήστου που με την συνδρομή του Βασίλη Μπάτσικα και την συμμετοχή σχεδόν όλων των Λαρισαίων καλλιτεχνών σημείωσε τεράστια επιτυχία. Τελευταία του Εθελοντική συμμετοχή ήταν με τους DEJA VU το άνοιγμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης «Rainbow Zumbathon» που έγινε στην σκεπαστή της Νεάπολης το Σάββατο 16 Ιουνίου.
Αυτή την περίοδο ο Χρήστος Παπαχρήστος βρίσκεται στο στούντιο και γράφει μια νέα σειρά τραγουδιών που θα ανεβάσει τον προσεχή χειμώνα. Ο ίδιος υπόσχεται ότι πρόκειται για μια δουλειά πολύ δυνατή και μέχρι σήμερα δεν μας έχει διαψεύσει σε ότι υπόσχεται μουσικά.
Ο ίδιος λέει για όλα αυτά: “Στην εποχή μας δεν έχουμε ανάγκη από fan club, από ανθρώπους έχουμε ανάγκη. Από καλές και δυνατές φιλίες και παρέες, Από ανθρώπους που παίρνουμε απ’ αυτούς, που μαθαίνουμε. Αυτό φυσικά είναι αμφίδρομο. Πιστεύω ότι κάνω κάτι καλά σε αυτό που υπηρετώ χωρίς να υποστηρίζω ότι είμαι ο καλύτερος, Αυτό το κοινό που με ακολουθεί όμως και με αγάπησε μέσα απ’ αυτό που κάνω είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και όχι μόνο μουσικό. Είναι το πώς θα φερθείς στον άλλον, πως θα τον κοιτάξεις και πως θα του δώσεις αλήθεια. Ο ακροατής όλα μπορεί να τα συγχωρήσει σε έναν καλλιτέχνη εκτός από το ψέμα.”

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων