Μαΐου 26, 2020

ΙΣΛ: Διαδικασίες εξπρές για στελέχωση του Μικροβιολογικού ΠΓΝΛ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «επανειλημμένα έχει επισημάνει έγκαιρα ότι, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, αλλά και των υπολοίπων δημόσιων δομών, έχουν σοβαρές επιπτώσεις, μια από τις οποίες είναι και η αδυναμία κατάρτισης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης.

Με αφορμή την βαριά υποστελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ, θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι, τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να προνοούνται και να προλαμβάνονται, προτού αποβούν σε βάρος της περίθαλψης των συμπολιτών μας.
Οι αρμόδιες Διοικήσεις και το υπ. Υγείας, θα πρέπει να εφαρμόζουν συγκεκριμένη στρατηγική στελέχωσης και χρηματοδότησης, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν της και απρόβλεπτους παράγοντες, όπως π.χ. οι έκτακτες αποχωρήσεις γιατρών, η λήξη συμβάσεων επικουρικών, ο ανεπαρκής αριθμός ειδικευομένων  κ.λπ.
Στην προκειμένη περίπτωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ, καλούμε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο, με διαδικασίες εξπρές να προχωρήσει στη στελέχωσή του. Η πρόσκαιρη μετακίνηση γιατρών από άλλες δημόσιες δομές, ανακουφίζει προσωρινά από το πρόβλημα, χωρίς όμως να το επιλύει, χώρια δε που «αποψιλώνει» από ιατρικό προσωπικό άλλα χρήσιμα εργαστήρια».

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων